Cupra Formentor 1.5 TSI: 4+1 λόγοι που ξεχωρίζει!

Όταν οι περισσότεροι ακολουθούν τις τάσεις, η CUPRA αλλάζει τις ισορροπίες και με το νέο Formentor δημιουργεί ένα νέο ρεύμα.

  • -
  • -

Ο εύκολος τρόπος είναι να ακολουθήσεις τις τάσεις της εποχής και να προσπαθήσεις να ξεχωρίσεις δημιουργώντας ουσιαστικά μία διαφορετική παραλλαγή στο ίδιο θέμα. Στην περίπτωση της CUPRA, οι Ισπανοί προτιμούν να ακολουθούν το δικό τους δρόμο, εμπνευσμένο από τις αρχές της μάρκας. Η ισπανική φίρμα, μπορεί να μην έχει μακρά ιστορία, αλλά στηρίζεται σε γερές βάσεις και οδηγοκεντρικές αξίες, τις οποίες φροντίζει να στηρίζει με τις δημιουργίες της. Αυτό ακριβώς ισχύει για το Formentor! Το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για λογαριασμό της CUPRA και φρόντισε να αλλάξει τις ισορροπίες στα SUV. Διατηρώντας το στοιχείο της πρακτικότητας, αλλά και της περιπέτειας ενός οχήματος ελευθέρου χρόνου, πρόσθεσε το… χαρακτηριστικό του δυναμισμού. Με αυτό τον τρόπο ξεχωρίζει στην κατηγορία, δίνοντας νέα διάσταση στα SUV, Προσφέρεται σε πληθώρα εκδόσεων και σε πολυσυλλεκτική γκάμα κινητήρων, καλύπτωντας το μεγαλύτερο μερίδιο των αναγκών του αγοραστικού κοινού. Είναι χαρακτηριστικό, πως για να απολαύσεις τις αρετές του συναρπαστικού Formentor, δεν χρειάζεται να καταβάλεις ένα υπέρογκο ποσό για να το αποκτήσεις, αφού είναι απολαυστικό από τη βασική του έκδοση. Με τον κινητήρα των 1.500 cc απόδοσης 150 ίππων έχει τέσσερις, αλλά και έναν επιπλέον λόγο, που ξεχωρίζει. 

Κλέβει τα βλέμματα

Όταν η CUPRA ξεκίνησε τη σχεδίαση του Formentor, το σχετικό τμήμα τράβηξε την πρώτη γραμμή σε λευκό χαρτί. To αποτέλεσμα είναι μοναδικό, αφού το ισπανικό SUV δεν μοιράζεται κανένα στοιχείο με άλλα μοντέλα της κατηγορίας. Το Formentor έχει μία μοναδικότητα, καταφέρνοντας να συνδυάσει σε ένα αμάξωμα λεπτομέρειες που συναντάμε σε δημιουργίες διαφορετικών κατηγοριών. Οι καμπύλες του αμαξώματος χαρίζουν αρμονία, αλλά οι ακμές στο εμπρός και πίσω μέρος έρχονται να προσθέσουν τον απαραίτητο δυναμισμό. Το φαρδύ αμάξωμα, το επιθετικό ρύγχος, οι τονισμένοι θόλοι και οι σμιλεμένες γραμμές στο πλάι, συνθέτουν ένα σύνολο που προκαλεί έντονα συναισθήματα. Και μάλιστα, έχοντας σημαντική απόσταση από το έδαφος, όντας ένα SUV που δεν έχει κανένα πρόβλημα να «πατήσει» στο χώμα. 

Εστιασμένο στον οδηγό

Ο δυναμισμός που αποπνέει το Formentor είναι ανάλογος και στην καμπίνα των επιβατών. Τα εντυπωσιακά τύπου μπάκετ καθίσματα μαρτυρούν ότι δεν πρόκειται για ένα καθημερινό SUV, αλλά για ένα οδηγοκεντρικό μοντέλο. Η μίνιμαλ αρχιτεκτονική της κονσόλας εστιάζει στην εργονομία και στη γοητεία της απλότητας. Καθαρές γραμμές και μία σειρά από λεπτομέρειες στο χρώμα του χαλκού που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της CUPRA συνδυάζουν την premium αισθητική με το δυναμισμό. Φυσικά, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως το Formentor είναι ένα μοντέλο με διττό χαρακτήρα. Η σπορ αύρα δεν έχει σαν αποτέλεσμα χωροταξικούς περιορισμούς. Στο εσωτερικό του μπορούν να φιλοξενηθούν άνετα πέντε ενήλικες, προσφέροντας κορυφαίο επίπεδο άνεσης στους ίδιους, αλλά και στις αποσκευές τους, με τα 450 lt του πορτ μπαγκάζ να το τοποθετούν στο άνω άκρο της κατηγορίας. 

Κανένας τεχνολογικός συμβιβασμός

Το Formentor είναι ασυμβίβαστο και φυσικά δεν γίνεται κανένας συμβιβασμός στο τεχνολογικό του υπόβαθρο. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Digital Cockpit των 10,25’’ με τις μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης και η οθόνη αφής των 10’’ (12’’ από το πακέτο Pack και άνω) αναδεικνύουν τη σύγχρονη πλευρά του χαρακτήρα του, ενώ είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto. Παράλληλα, στο εσωτερικό του απολαμβάνεις κορυφαίες τεχνολογίες, όπως τα Front, Rear και Side Assist με προστασία πεζών, αλλά και το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης ή το σύστημα διατήρησης λωρίδας, που προσφέρουν μία ολοκληρωμένη ασπίδα προστασία με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες σήμερα. 

Κινητήρες για όλους

Η σπορ φιλοσοφία και ο δυναμικός χαρακτήρας αναδεικνύονται περαιτέρω από τα κινητήρια σύνολα. Και η CUPRA διαθέτει ισχυρούς άσους στο μανίκι της, που καταφέρνουν να κουμπώσουν ιδανικά στο αμάξωμα του Formentor, χαρίζοντας στο θελκτικό SUV τις επιδόσεις που αναζητάς από ένα αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί για προκαλεί έντονα συναισθήματα. Ακόμα και στη βάση της γκάμας, η έκδοση με τον 1.500άρη κινητήρα των 150 ίππων χαρίζει στο Formentor εξαιρετικές επιδόσεις, ενώ τα 250 Nm διαθέσιμα από τις 1.500 rpm του προσφέρουν πολύ καλές ενδιάμεσες επιταχύνσεις. Μάλιστα, από στάση τα πρώτα 100 km/h έρχονται σε μόλις 8,9 sec, νούμερο που συνήθως συναντάμε σε μοντέλα επιδόσεων. Και όλα αυτά χωρίς να χρειάζονται συχνές επισκέψεις για ανεφοδιασμού, αφού το Formentor καταναλώνει μόλις 6,4 lt/100 km

Το πιο σπορ SUV της αγοράς…

Αυτή είναι η μοναδικότητα του CUPRA Formentor. Τα δυναμικά χαρακτηριστικά που το διακρίνουν και η οδηγική ευχαρίστηση που προσφέρει, το καθιστούν μοναδικό στην κατηγορία του. Αν αυτό που αναζητάς είναι η πρακτικότητα και η άνεση ενός SUV, αλλά εξακολουθείς να γοητεύεσαι από την ταχύτητα και την σπορ οδική συμπεριφορά, το Formentor είναι η λύση. Διατηρεί στο ακέραιο τις αξίες της CUPRA και διατηρεί την οδηγοκεντρική φιλοσοφία που διέπει τα μοντέλα της ισπανικής μάρκας. Αγνή και ανόθευτη ευχαρίστηση, αλλά σε ένα αμάξωμα που εκτός από γοητεία, προσφέρει κορυφαίο βαθμό άνεσης και πρακτικότητας, συνοδευόμενο από το αντίστοιχο σύγχρονο και επίκαιρο τεχνολογικό υπόβαθρο. Μάθε περισσότερα για το Formentor 1.5 TSI και μη χάνεις χρόνο, βρες τώρα ένα κοντινό σε σένα αντιπρόσωπο της Cupra για να το δεις από κοντά! 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...