Πάρτι φοροδιαφυγής από πίστα καρτ στην Ελλάδα - Η ΑΑΔΕ την έπιασε με 11 εκ. ευρώ!

Εκ πρώτης όψεως, επιχείρηση που προσφέρει υπηρεσίες πίστας καρτ δεν φαίνεται να βγάζει τόσα εκατομμύρια ευρώ. Κι όμως, όχι μόνο έβγαζε, αλλά τα έκρυβε από την εφορία.

  • -
  • -

Χορός φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ από εταιρείες που δεν «γεμίζουν το μάτι» προέκυψε από πρόσφατους ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σαρώνουν τους πάντες το τελευταίο διάστημα, με τα αποτελέσματα να είναι ενδεικτικά του τι συμβαίνει με την φοροδιαφυγή στη χώρα μας.

Η ΑΑΔΕ έβγαλε «λαβράκια», με δεκάδες επιχειρήσεις να αποκρύπτουν πολλά εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε ποιος μια ατομική επιχείρηση με αντικείμενο δραστηριότητας υπηρεσίες πίστας καρτ, είχε αποκρύψει από την εφορία τόσα χρήματα.

kart

Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, η συγκεκριμένη επιχείρηση δραστηριοποιείται σε νησί του Αιγαίου και, κατά τα έτη 2019 και 2020, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φόρου εισοδήματος αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη ύψους 11.200.000 ευρώ.

Δείτε ακόμη: Το νέο ψηφιακό όπλο της ΑΑΔΕ – Έτσι θα τελειώσει η νοθεία στα καύσιμα

Οι Ράμπο της ΑΑΔΕ έχουν ενεργοποιήσει τους αλγόριθμους και κάνουν φύλλο και φτερό τα συνολικά φορολογικά δεδομένα επιχειρήσεων και ιδιωτών που «ξεχνούν» να δηλώσουν χρήματα στην εφορία. Φυσικά, όπου οδηγούνται οι ελεγκτές και προκύπτουν παραβάσεις για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, όπως αυτή στην πίστα καρτ, ακολουθούν και οι ανάλογες ποινικές κυρώσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...