Toyota C-HR: Τι σημαίνει το όνομα του coupe C-SUV;

Ύστερα από την επιτυχία της πρώτης γενιάς, έφτασε και η δεύτερη για το ιαπωνικό C-SUV. Τι σημαίνει όμως το όνομα C-HR;

  • -
  • -

Το Toyota C-HR τάραξε τα νερά των SUV μοντέλων όταν παρουσιάστηκε στην πρώτη του γενιά. Με βάση τις διαστάσεις του, «έπαιζε» με τα C-SUV, ωστόσο το ιδιαίτερο στυλ του και ο νεανικός χαρακτήρας το καθιστούσε μια εντελώς διαφορετική επιλογή. Η επιτυχία που σημείωσε στην πρώτη του γενιά ήταν μνημειώδης. Ακόμη και στη χώρα μας κατάφερε να αναδειχθεί σε best-seller, καθώς συγκέντρωνε τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, μαζί με όλα όσα συνοδεύουν τα μοντέλα της μάρκας. Τα υβριδικά σύνολα συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων με το σύνολο των 1.8 λίτρων και των 122 ίππων να αναδεικνύεται ως το πιο καλοπουλημένο, ενώ υπήρχε και υβριδική εκδοχή 2.0 λίτρων, μαζί με turbo μοτέρ 1.2 λίτρων. Τώρα στην ελληνική αγορά έχει ήδη παρουσιαστεί η δεύτερη γενιά του μοντέλου.

Ο… κωδικός πίσω από το όνομα C-HR  

Για όσους έχουν αναρωτηθεί, το C-SUV της Toyota πήρε το όνομά του από τον κωδικό “Coupe - High Rider", δηλαδή ένα… «ψηλό κουπέ», σε ελαφρώς ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά. Για αυτό και ονομάστηκε C-HR! Ωστόσο, σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε ότι υπάρχει μια… ασυνεννοησία σχετικά με το όνομα. Πολλοί υποστηρίζουν ότι προέρχεται από το “Compact - High Rider” ή από το “Cross - Hatch Run-about". Κανένας από τους δύο αυτούς κωδικούς δεν ισχύει και ο μοναδικός «σωστός» είναι ο πρώτος που αναφέρουμε, με βάση τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η ίδια η Toyota με το επίσημο media site της.

Οι υβριδικοί κινητήρες του Toyota C-HR

Να πούμε ότι το Toyota C-HR διατίθεται πλέον μόνο με υβριδικά συστήματα κίνησης. Στη βάση τοποθετείται το νέο υβριδικό σύνολο με τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.8 λίτρων και συνολική απόδοση 140 ίππων. Ψηλότερα υπάρχει το υβριδικό Toyota C-HR με κινητήρα 2.0 λίτρων και συνολική απόδοση στους 197 ίππους, ενώ στην κορυφή, βρίσκουμε την Plug-In Hybrid εκδοχή, η οποία και πάλι χρησιμοποιεί μοτέρ 2.0 λίτρων, ωστόσο η απόδοση σκαρφαλώνει στους 223 ίππους. Σε αυτή την περίπτωση η μπαταρία του υβριδικού συστήματος είναι μεγαλύτερη, φορτίζει από πρίζα και μπορεί να προσφέρει έως και 66 km χωρίς να κάψει βενζίνη. Τέλος, υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις AWD-i, μόνο σε συνδυασμό με την αυτοφορτιζόμενη υβριδική έκδοση των 197 ίππων, ενώ όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο e-CVT.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Toyota C-HR 2.0 Hybrid AWD-i 197 PS

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...