Η χειρότερη συνήθεια των Ελλήνων οδηγών

Οι ελληνικοί δρόμοι είναι γνωστοί, δυστυχώς, για την κυκλοφοριακή τους συμφόρηση, την έλλειψη σεβασμού και την παραβατικότητα. Μία από τις χειρότερες συνήθειες των Ελλήνων οδηγών είναι η παράνομη στάθμευση.

  • -
  • -

Η παράνομη στάθμευση αποτελεί καθημερινό φαινόμενο στις ελληνικές πόλεις. Ποδήλατα, μηχανάκια, αυτοκίνητα και φορτηγά σταθμεύουν παράνομα παντού: σε πεζοδρόμια, σε ράμπες αναπήρων, σε χώρους στάθμευσης ΑΜΕΑ, σε διπλές γραμμές, σε πεζοδρόμια μπροστά από σχολεία και νοσοκομεία.

Οι λόγοι που οι Έλληνες οδηγοί παρανομούν στη στάθμευση είναι πολλοί. Κάποιοι το κάνουν για να κερδίσουν λίγα λεπτά χρόνου, κάποιοι άλλοι επειδή πιστεύουν ότι δεν θα τους πιάσουν και κάποιοι άλλοι απλώς δεν ενδιαφέρονται για τους κανόνες.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/57ec552b80700e9f9773afb0deed2899.png

Τι προβλήματα δημιουργεί η παράνομη στάθμευση

Η παράνομη στάθμευση προκαλεί πάμπολλα προβλήματα. Επιδεινώνει την κυκλοφοριακή συμφόρηση, εμποδίζει τους πεζούς και τους ποδηλάτες, δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών και μειώνει την αισθητική των πόλεων.

Δείτε ακόμα: Ελλάδα: Τσουχτερό «πρόστιμο» όταν πιάνεις φορτιστή χωρίς να φορτίζεις

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η παράνομη στάθμευση τιμωρείται με πρόστιμο 40 ευρώ. Ωστόσο, η επιβολή του προστίμου είναι συχνά δυσχερής, καθώς οι αστυνομικοί δεν έχουν πάντα τη δυνατότητα να ελέγχουν όλους τους δρόμους.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/d1c6d74c8dc57eb6d646e25610ec34fe.jpg

Πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης;

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης, είναι απαραίτητο να υπάρξει αύξηση των ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές, καθώς και ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τους κανόνες της οδικής κυκλοφορίας.

paranomo-parkarisma-parking-diastavrosi

Επίσης, θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα που θα διευκολύνουν την εύρεση νόμιμων θέσεων στάθμευσης, όπως η δημιουργία περισσότερων χώρων στάθμευσης και η αύξηση της διάρκειας του δωρεάν χρόνου στάθμευσης.

Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, είναι δυνατόν να μειωθεί η παράνομη στάθμευση και να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια και η ποιότητα ζωής στις ελληνικές πόλεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...