Suzuki VITARA: Ένα ακαταμάχητο υβριδικό SUV

Το VITARA είναι ένα success story, με τη σύγχρονη εκδοχή να ενσωματώνει κορυφαία υβριδική τεχνολογία, χωρίς να ξεχνά τις παραδοσιακές αξίες του μοντέλου.

  • -
  • -

Η Suzuki έχει χτίσει μία τεράστια παράδοση στις εκτός δρόμου δημιουργίες και το VITARA αποτέλεσε για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία την υλοποίηση του οράματος της για το ιδανικό compact SUV. Τα βασικά χαρακτηριστικά ήταν οι ιδανικές διαστάσεις του αμαξώματος που συνδυάζουν ευρυχωρία και άνετη μετακίνηση στον αστικό κύκλο, αλλά και ο σκληροτράχηλος περιπετειώδης χαρακτήρας. Το εμβληματικό υβριδικό SUV σχεδόν αμέσως έγινε εμπορική επιτυχία για την ιαπωνική εταιρεία, με το success story να συνεχίζεται έως και σήμερα. 

Περιπετειώδες και ευρύχωρο

Η στιβαρή αισθητική και οι γραμμές του αμαξώματος αναδεικνύουν το σύγχρονο και δυναμικό χαρακτήρα της κατασκευής. Επιπλέον, η περιπετειώδης φιλοσοφία που διέπει το Suzuki VITARA είναι εμφανής από όποια γωνία και αν το παρατηρήσεις. Τα πλαστικά γύρω από το αμάξωμα, οι μεγάλοι τροχοί και τα προστατευτικά εμπρός και πίσω, φανερώνουν ότι πρόκειται για ένα πραγματικό SUV. Και για όσους δεν πείθονται, αρκεί να προσέξεις την απόσταση των 185 mm από το έδαφος, νούμερο το οποίο και είναι το μεγαλύτερο στην κατηγορία.

Με μήκος 4.175 mm είναι ιδανικό για τις καθημερινές μετακινήσεις στον αστικό κύκλο, αλλά παράλληλα καταφέρνει να ταξιδέψει εκτός πόλης προσφέροντας άνεση και ευρυχωρία. Όσοι βρεθούν στο εσωτερικό του θα απολαύσουν άφθονους χώρους, τόσο για τους ίδιους όσο και για τις αποσκευές τους. Κάτι λογικό, αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ασυμβίβαστα μοντέλα Suzuki, το οποίο δεν περιορίζεται στην πόλη και είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να σε ταξιδέψει σε όποιο σημείο θέλεις. Και μάλιστα, σε ένα ευχάριστο και ποιοτικό περιβάλλον, αφού η Suzuki έχει επιλέξει κορυφαία υλικά για την κεντρική κονσόλα και το εσωτερικό. Στοιχείο που αναβαθμίζει την ποιότητα κατασκευής και υπόσχεται την υψηλή αντοχή τους στο χρόνο. 

Υβριδικό SUV με άψογη τεχνολογική πληρότητα

Η καθημερινή συμβίωση με ένα υβριδικό SUV όπως το VITARA είναι άνετη, απολαυστική, αλλά και απόλυτα ασφαλής. Το επίπεδο εξοπλισμού είναι πλούσιο από τις βασικές εκδόσεις, με τον οδηγό να έχει στη διάθεση του μία σειρά συστημάτων ψυχαγωγίας και άνεσης που κάνουν τη ζωή του εύκολη και σύμφωνη με τις ψηφιακές απαιτήσεις της εποχής. Η οθόνη αφής στη κεντρική κονσόλα φιλοξενεί το εύχρηστο και λειτουργικό σύστημα πολυμέσων, αλλά και κάμερα οπισθοπορείας, ενώ από το βασικό εξοπλισμό εφοδιάζεται με συστήματα όπως το Adaptive Cruise Control!

Επιπλέον, δεν γίνεται κανένας συμβιβασμός όσον αφορά την ασφάλεια οδηγού και επιβατών, κάτι για το οποίο φροντίζει η ομπρέλα Suzuki Safety Support. Μία σειρά από σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, όπως προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, αυτόματου φρεναρίσματος, προειδοποίησης εκτροπής αυτοκινήτου, αποφυγής αλλαγής λωρίδας και πολλά άλλα, φροντίζουν να χαρίζουν στο VITARA κορυφαίο επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. 

Με γνώμονα την αποδοτικότητα

Η Suzuki είναι μία από τις εταιρείες που έχει επιδείξει σημαντική ευαισθησία για το περιβάλλον. Και η νεότερη γενιά του VITARA έκανε την είσοδό της στον κόσμο της υβριδικής τεχνολογίας προσφέροντας σύγχρονα και αποδοτικά σύνολα. Το ιαπωνικό SUV συνδυάζεται πλέον αποκλειστικά με κινητήρες που κάνουν χρήση είτε ήπιας υβριδικής είτε full hybrid τεχνολογίας. Αμφότερα, προσφέρουν εξαιρετικό επίπεδο άνεσης, χαμηλή κατανάλωση και ρύπους, και μάλιστα χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις.

Στην ήπια υβριδική εκδοχή, ο 4κύλιδρος υπερτροφοδοτούμενος 1.400άρης άμεσου ψεκασμού Boosterjet με το 16βάλβιδο καπάκι, υποστηρίζεται από ένα ηλεκτρικό κύκλωμα 48V. Αυτό, αποτελείται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου και έναν ηλεκτροκινητήρα-μίζα BISG (Belt Intergrated Starter Generator) απόδοσης 13,6 ίππων, που ουσιαστικά υποβοηθά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά τη διάρκεια της εκκίνησης, αλλά και κατά τη λειτουργία του συστήματος Start & Stop. Η συνδυαστική ισχύς του συνόλου αγγίζει τους 129 ίππους στις 5.550 rpm, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η τιμή της ροπής των 235 Nm, που αποδίδεται σταθερά από τις 2.000 έως τις 3.000 rpm. Η παρουσία του εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις, αλλά και χαμηλή κατανάλωση, που αγγίζει μόλις τα 5,4 lt/100 km για την προσθιοκίνητη εκδοχή και τα 5,8 lt/100 km για την τετρακίνητη!

Για όσους αναζητούν ακόμα υψηλότερο δείκτη αποδοτικότητας, η Suzuki προσφέρει την έκδοση Strong Hybrid! Σε αυτό το υβριδικό αυτοκίνητο η βενζινοκίνητη φύση του διατηρείται στο ακέραιο, αλλά συνδυάζεται με έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος επιτρέπει στο VITARA να κινηθεί αυτόνομα χωρίς τη συνδρομή του θερμικού μοτέρ. Στη συγκεκριμένη εκδοχή, ο κινητήρας είναι ατμοσφαιρικός και έχει χωρητικότητα 1.500 cc, και η απόδοση του είναι 102 ίπποι και 138 Nm ροπή. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 33 ίππων και 60 Nm ροπή, με το συνδυαστικό αποτέλεσμα να αγγίζει τους 116 ίππους. Συνδυάζεται με ένα αυτοματοποιημένο κιβώτιο 6 σχέσεων προσφέροντας κορυφαία αποδοτικότητα και αντίστοιχη οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσθιοκίνητη εκδοχή χρειάζεται μόλις 5,3 lt/100 km

Πλουραλισμός!

Μπορεί το Suzuki VITARA να έχει εισέλθει στη νέα εποχή της αυτοκίνησης και να ακολουθεί τις σημαντικότερες τάσεις που τη χαρακτηρίζουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι άφησε πίσω τις παραδοσιακές αξίες του. Η off-road εμφάνιση και ο περιπετειώδης χαρακτήρας βρίσκουν ουσιαστική εφαρμογή στο ιαπωνικό υβριδικό SUV, αφού καταφέρνει να ξεχωρίζει για την μοναδική οδηγική ισορροπία που το διακρίνει στο δρόμο, αλλά και το χώμα. Προσφέρεται τόσο σε δικίνητη, όσο και σε τετρακίνητη εκδοχή, διαθέτοντας τις κορυφαίες για την κατηγορία εκτός δρόμου ικανότητες. Ένας πραγματικός all arounder!

Οι εκδόσεις με το σύστημα τετρακίνησης Suzuki ALLGRIP προσφέρουν το κάτι παραπάνω σε αυτούς που αναζητούν την επιπλέον πρόσφυση σε κάθε είδους επιφάνεια ενός SUV 4x4. Ο οδηγός έχει πολύ εύκολα τη δυνατότητα να διαφοροποιήσει το πρόγραμμα οδήγησης ανάλογα με την επιφάνεια που κινείται. Για συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης επιλέγεις το «Snow», ενώ στη θέση «Lock» υπάρχει δυνατότητα κλειδώματος της τετρακίνησης για πιο απαιτητικά και δύσκολα κομμάτια εκτός δρόμου.

Κάνε δικό σου το νέο VITARA Hybrid SUV από 19.580€

Το Suzuki VITARA καταφέρνει να διατηρεί αναλλοίωτο το χαρακτήρα του στη σύγχρονη εποχή, παραμένοντας πιστό στις αξίες του, αλλά απόλυτα εκσυγχρονισμένο. Ο περιπετειώδης χαρακτήρας και οι κορυφαίες εκτός δρόμου ικανότητες συνδυάζονται με εντυπωσιακές τεχνολογίες τόσο σε επίπεδο άνεσης και ψυχαγωγίας, όσο και αποδοτικότητας. Η Suzuki κάνει εντυπωσιακή είσοδο στον υβριδικό κόσμο, χωρίς μάλιστα να είναι απαγορευτική για τους περισσότερους.

Με εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή εκκίνησης 19.580 €, δεν είναι υπερβολή πως αποτελεί ένα ακαταμάχητο πακέτο! Μπες τώρα στην επίσημη σελίδα της Suzuki ή ανακάλυψε στο επίσημο δίκτυο αντιπροσώπων Suzuki το πλησιέστερο κατάστημα για να το δεις από κοντά!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...