Toyota bZ4X: Γιατί έχει τόσο περίεργο όνομα; Τι σημαίνει

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Toyota έχει ένα όνομα που θα χρειαστεί να το διαβάσεις και μια δεύτερη φορά για να το πεις σωστά. Τι συμβολίζει ο παράξενος κωδικός του;

  • -
  • -

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που η Toyota παρουσίασε το bZ4X, το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο εξελίχθηκε από κοινού με τη Subaru. Όταν έγινε η παρουσίαση δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναρωτήθηκαν γιατί η ιαπωνική μάρκα διάλεξε ένα όνομα-γλωσσοδέτη για το μοντέλο της. Δεν έλλειψε ούτε το troll, με πολλούς να υποστηρίζουν αστειευόμενοι ότι εμπνεύστηκαν από το όνομα που διάλεξε ο Elon Musk (CEO της Tesla) για τον γιο του. Ωστόσο, πέρα από την χιουμοριστική διάθεση, το ερώτημα παραμένει. Υπάρχει κάτι πίσω από το αινιγματικό bZ4X;

Τι σημαίνει το όνομα bZ4X;

Σύμφωνα με την Toyota, το “bZ” σημαίνει beyond zero, δείχνοντας ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων. Το “4” που ακολουθεί, σηματοδοτεί τις παραπλήσιες διαστάσεις με ένα Toyota RAV4, για να υπάρχει σαφής κατηγοριοποίηση μόνο στην ανάγνωση του μοντέλου και το “X”, υποδηλώνει το αμάξωμα crossover.

Δείτε ακόμη: Toyota bZ4X - Οι τιμές και οι εκδόσεις του στην Ελλάδα

Αυτή είναι η εξήγηση που δίνει η ιαπωνική φίρμα για το όνομα του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της. Είναι προφανές όμως, ότι ηθελημένα έγινε… περίπλοκο, για σκοπούς μάρκετινγκ που δεν γίνονται ευρέως γνωστοί.

Αυτό που περιμένουμε, είναι ότι μελλοντικά, η γκάμα της Toyota θα αποκτήσει κι άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην ίδια «οικογένεια». Τα αρχικά “bZ”, από το “beyond zero” θα αποκτήσουν μεγάλη σημασία στους καταλόγους της ιαπωνικής φίρμας, όταν η ηλεκτροκίνηση αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο ανάμεσα στα μοντέλα της. Για παράδειγμα, αργότερα περιμένουμε και το bZ3, ένα μικρότερο ηλεκτρικό όχημα με τα σήματα της Toyota που θα ακολουθήσει παρόμοια φιλοσοφία ονόματος, διαχωρίζοντας τα EV από τα υβριδικά και συμβατικά μοντέλα της φίρμας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...