Ποια Ελλάδα; Οι λακκούβες «τρώνε» το 18% των δρόμων στην Αγγλία

Νομίζετε ότι μόνο η Ελλάδα έχεις κακότεχνους δρόμους και οδοστρώματα υπό τη διάλυση; Δείτε τι συμβαίνει στην Αγγλία.

  • -
  • -

Το αιώνιο πρόβλημα των Ελλήνων οδηγών, οι λακκούβες, ταλανίζει απ’ ότι φαίνεται και τους Βρετανούς, καθώς το οδικό τους δίκτυο δεν διαφέρει και πολύ από αυτό της χώρας μας.

Η βρετανική Συμμαχία Βιομηχανιών Οδοποιίας, η Asphalt Industry Alliance, κατέληξε μετά από πρόσφατη έρευνα στο συμπέρασμα πως το 18% των δρόμων στην Αγγλία και την Ουαλία είναι σε κακή κατάσταση και ενδέχεται στα επόμενα 5 χρόνια να είναι απροσπέλαστοι.

uk

Σύμφωνα με την έρευνα, 1 στους 5 δρόμους, κάτι που ισοδυναμεί με περίπου 59.000 χιλιόμετρα, είναι σε κάκιστη κατάσταση και θα χρειαστούν επενδύσεις δισ λιρών για να λυθεί το πρόβλημα. Για την ακρίβεια, υπολογίζεται πως το απαιτούμενο ποσό για να φτιαχτεί κάθε λακκούβα σε Αγγλία και Ουαλία ανέρχεται στο υπέρογκο ποσό των 14 δισ λιρών. Ποσό που προβληματίζει, αν αναλογιστεί κανείς πως πέρυσι το ποσό ήταν 12 δισ., ενώ το 2012 ήταν 9. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μία επιπρόσθετη επένδυση 200 εκ. λιρών, φτάνοντας το budget της διετίας 2023-2024 για την διεκπεραίωση του προβλήματος στα 750 εκ. λίρες, όμως οι εμπλεκόμενοι στο χώρο των μεταφορών απαντούν πως η διαφορά θα είναι μικρή.

Οι δρόμοι χειροτερεύουν συνεχώς

Η εταιρεία ερευνών Annual Local Authority Road Maintenance (ALARM), έχει χωρίσει τους δρόμους σε 3 κατηγορίες ως προς την εναπομείνασα διάρκεια της λειτουργικότητας τους: δρόμοι με πάνω από 15 χρόνια ζωής, ανάμεσα σε 5 και 15 και κάτω από 5 χρόνια. Μολονότι πάνω από το μισό οδικό δίκτυο θεωρείται πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, στα επόμενα 15 χρόνια σχεδόν 161.000 χλμ του δικτύου θα χρειαστούν επιδιόρθωση, με τον διευθυντή της AIA Rich Green να υποστηρίζει πως η εικόνα συνεχώς χειροτερεύει.

Δείτε επίσης: Ποια χώρα έχει τους καλύτερους δρόμους στην Ευρώπη; Η θέση της Ελλάδας

Η διατήρηση των δρόμων σε καλή κατάσταση αποτελεί σίγουρα ένα σημαντικό ζήτημα στο μυαλό των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου και ο Rich Green υπογραμμίζει πως αν δεν γίνει ξεκάθαρο το πλάνο των επενδύσεων δεν πρόκειται λυθεί τελικά το υπάρχον πρόβλημα.

Πηγή: Auto Express

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...