Έρευνα J.D. Power: Οι πιο αξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων για το 2023

Αναλύοντας τα δεδομένα από τους ιδιοκτήτες, αλλά και τις ίδιες τις εταιρείες, η J.D. Power έφτιαξε μια λίστα με τις πιο αξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων.

  • -
  • -

Για πολλούς ανθρώπους, η φήμη αξιοπιστίας μιας μάρκας είναι ένας καθοριστικός παράγοντας της τελικής επιλογής ενός νέου αυτοκινήτου. Όσο λιγότερα είναι τα προβλήματα, τόσο πιο… ήσυχη θα είναι η συμβίωση με το όχημα, ενώ υπάρχει και προφανές όφελος στο κομμάτι των εξόδων συντήρησης όταν λήξει η εγγύηση.

Η J.D. Power για ακόμη μια φορά, κάνει έρευνα πάνω στο σχετικό θέμα και δημοσιεύει τα αποτελέσματα. Φέτος αξιολογούνται τα αυτοκίνητα του 2020 και το πως τα καταφέρνουν στο κομμάτι της ποιότητας κατασκευής, της αξιοπιστίας και των προβλημάτων, μικρών ή μεγάλων, γύρω από τα ηλεκτρονικά τους συστήματα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ και έλαβαν μέρος συνολικά 30.062 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων του 2020, ύστερα από τρία χρόνια στα χέρια τους. Συνολικά, αξιολογούνται 9 κατηγορίες, από τα συστήματα infotainment, μέχρι τον κινητήρα και το κιβώτιο, το αμάξωμα, την καμπίνα, τη λειτουργία των διακοπτών, την οδική συμπεριφορά, το σύστημα κλιματισμού, τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης και τα καθίσματα.  

Ποιες εταιρείες ανέδειξε η έρευνα ως πιο αξιόπιστες

Η μάρκα με τα καλύτερα αποτελέσματα ήταν η Lexus, παίρνοντας την απόλυτη πρωτιά. Πολύ κοντά της βρέθηκε η Genesis (το πολυτελές παρακλάδι της Hyundai), ενώ στην τρίτη θέση συναντάμε την Kia. Buick και Chevrolet μπήκαν την 5άδα, ενώ η δεκάδα συμπληρώνεται από τις Mitsubishi, Toyota, Hyundai, MINI και Nissan, σε αυτή τη σειρά. Όπως βλέπουμε, οι εταιρείες από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα σχεδόν κυριαρχούν στη δεκάδα των πιο αξιόπιστων αυτοκινήτων, έχοντας πολύ ικανοποιημένους πελάτες.

Δείτε ακόμη: Πώς καταλαβαίνω ότι ο κινητήρας μου θέλει επειγόντως service;

Τώρα, σε γενικότερο επίπεδο, ο όμιλος Toyota (Toyota Motor Corporation) κέρδισε τα περισσότερα… μετάλλια αξιοπιστίας. Ξεχώρισαν τα Lexus NX, Lexus RX, Toyota C-HR, Toyota Highlander, Toyota Sienna και Toyota Tacoma. Παρακάτω, ακολουθεί αναλυτικά η λίστα με τις επιδόσεις κάθε εταιρείας στην έρευνα αξιοπιστίας της J.D. Power για το 2023. Η… μονάδα μέτρησης είναι τα προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα (PP100 – Problems Per 100 Vehicles) στις εννέα κατηγορίες αξιολόγησης που αναφέρουμε παραπάνω. Όσο μικρότερο το νούμερο, τόσο πιο αξιόπιστη η εταιρεία!

 

Πηγή: JD Power

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...