Ολοκαίνουρια Mercedes EQE SUV με αυτονομία 590 km [video]

Η Mercedes παρουσίασε την EQE SUV, ένα μοντέλο με εντυπωσιακά στοιχεία όπως 590 km αυτονομία, τετραδιεύθυνση και ισχύ μέχρι 687 ίππους.

  • -
  • -

Η Mercedes διευρύνει ακόμα περισσότερο την γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών της μοντέλων και μάλιστα στην πιο περιζήτητη κατηγορία εκείνη των SUV, με την παρουσίαση της EQE SUV. Πρόκειται για ένα μοντέλο με χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν όπως η αυτονομία των 590 km, η ισχύς που φτάνει τους 687 ίππους και τα 1.000 Nm ροπής και την επιτάχυνση 0-100 km/h μόλις σε 3,5 δευτερόλεπτα, μεταξύ άλλων.

Η EQE SUV είναι το πέμπτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της γερμανικής μάρκας και τέταρτο στην πλατφόρμα EVA II, η οποία έχει δημιουργηθεί για χρήση αποκλειστικά σε μοντέλα που κινούνται με μπαταρία.

Αυτονομία και φόρτιση της EQE SUV

Το νέο μοντέλο έχει πολλά στοιχεία που εντυπωσιάζουν. Ξεκινώντας από την μπαταρία και την αυτονομία, ίσως τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η χωρητικότητα αγγίζει τις 90,6 KWh και η αυτονομία τα 590 km. Στη μεγάλη αυτονομία συμβάλλει και η ανάκτηση ενέργειας, την οποία ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει ανάμεσα σε τρία επίπεδα, με τα paddles που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι. Όσον αφορά τη φόρτιση, αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί με ισχύ μέχρι και 170 KW, το οποίο σημαίνει ότι το γερμανικό μοντέλο κερδίζει 170 km αυτονομίας μέσα σε 15 λεπτά.

Δύναμη επιπέδου supercar σε ένα ηλεκτρικό SUV της Mercedes

Με την EQE SUV είναι η πρώτη φορά που η Mercedes-Benz παρουσιάζει από την πρώτη στιγμή και AMG έκδοση του μοντέλου. Για την ακρίβεια υπάρχουν δύο, οι EQE 43 4MATIC και EQE 53 4MATIC+. Στη τελευταία η ισχύς προέρχεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ με ένα να είναι τοποθετημένο σε κάθε άξονα (κατά συνέπεια το αυτοκίνητο είναι τετρακίνητο), η συνδυαστική ισχύς των οποίων φτάνει τους 687 ίππους και τα 1.000 Nm ροπής. Αυτό μεταφράζεται σε επιτάχυνση 0-100 km/h εντός 3,5 δευτερολέπτων, τιμή που είναι αναμενόμενη από κάποιο πανίσχυρο supercar και όχι ένα SUV με το οποίο μπορείς να κυκλοφορείς κάθε μέρα. 

Τετραδιεύθυνση και πολλά οδηγικά προφίλ στη νέα EQE SUV

Στα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που ξεχωρίζουν είναι η τετραδιεύθυνση. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να στρίβουν και οι πίσω τροχοί μέχρι 10 μοίρες, ώστε να συμβάλλουν στην ευστάθεια του αυτοκινήτου ή στην μεγαλύτερη ευελιξία, ανάλογα με τις ανάγκες. Σε ταχύτητες κάτω των 60 km/h οι τροχοί στρίβουν αντίθετα από τους μπροστά ώστε να μειώνεται ο κύκλος στροφής, ενώ πάνω από αυτό το όριο οι πίσω τροχοί στρίβουν στην ίδια φορά με τους μπροστά, ώστε να είναι πιο ευσταθές το αυτοκίνητο.

Mercedes EQE SUV

Εκτός από επιδόσεις, η EQE SUV είναι κατασκευασμένη και για κίνηση εκτός δρόμου. Όταν ο οδηγός θέλει να αφήσει πίσω του την άσφαλτο ενεργοποιεί το Off-Road προφίλ, το οποίο μεταβάλλει παραμέτρους όπως η απόκριση στο γκάζι, όμως η σημαντικότερη παρέμβαση είναι ότι αυξάνει την απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος. Εκτός από το Off-Road και το Comfort Mode, υπάρχει το Slippery που είναι για όταν η πρόσφυση είναι μειωμένη, το Sport και το Sport+, στο οποίο το αυτοκίνητο μεταφέρει μεγαλύτερο ποσοστό της δύναμης στον πίσω άξονα. Για την πραγματοποίηση της τέλειας εκκίνησης υπάρχει το πρόγραμμα Race Start στις εκδόσεις AMG. Στην EQE 53 4MATIC+ είναι το μοναδικό προφίλ στο οποίο είναι διαθέσιμη όλη η ισχύς του αυτοκινήτου.

Χώροι, αισθητική και τεχνολογία

Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου για Μήκος/Πλάτος/Ύψος είναι 4.879/1.931/1.672 mm, το μεταξόνιο αγγίζει τα 3.030 mm δίνοντας υπόσχεση για πολύ μεγάλους χώρους στο εσωτερικό οι οποίοι επιβεβαιώνονται. Χαρακτηριστικά, η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ φτάνει τα 520 lt.

Η εξωτερική εικόνα του αυτοκινήτου ακολουθεί τη νοοτροπία που συναντάμε και στα υπόλοιπα ηλεκτρικά SUV της μάρκας με στρογγυλεμένη αισθητική και απαλές γραμμές, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει και εδώ διαθέσιμη η επιλογή της Hyperscreen, δηλαδή της οθόνης που καλύπτει όλο το ταμπλό του αυτοκινήτου, από τη μεριά του οδηγού μέχρι και εκείνη μπροστά από τον συνοδηγό, την οποία γνωρίσαμε για πρώτη φορά στην EQS.

Mercedes EQE SUV

Η Mercedes αποδεικνύει ξανά και ξανά την αφοσίωσή της στην Ηλεκτροκίνηση παρουσιάζοντας συνεχώς νέα μοντέλα που κινούνται αποκλειστικά με μπαταρία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...