Ποια εταιρεία πέρασε σε πωλήσεις την Tesla και τώρα στοχεύει τη VW;

Ο πολυπόθητος τίτλος είναι αυτός του κατασκευαστή με τις περισσότερες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

  • -
  • -

Μια νέα μάχη έχει δημιουργηθεί στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της ευρωπαϊκής αγοράς και αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι κατασκευαστές δίνουν μάχη για το ποιος θα επικρατήσει στις πωλήσεις, με τον τίτλο να ανήκει αυτή τη στιγμή στο Volkswagen Group. Υπάρχει όμως μια εταιρεία που ήδη πέρασε την Tesla και τώρα έχει βάλει στο στόχαστρό της τον γερμανικό κολοσσό. Πρόκειται για τον όμιλο Stellantis, ο οποίος επενδύει πάρα πολύ στην ηλεκτροκίνηση.

Στο πρώτο μισό του 2022 (Ιανουάριος – Ιούνιος) πούλησε 105.413 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, περνώντας κατά πολύ την Tesla που για το ίδιο διάστημα έφτασε τις 78.277 μονάδες. Το Volkswagen Group από την άλλη, κρατά την κυριαρχία του πετυχαίνοντας 116.307 πωλήσεις στην Ευρώπη.

Δείτε ακόμη: Θα φτάσει το 1,5 εκατ. αυτοκίνητα φέτος η Tesla;

Ο όμιλος Stellantis θέλει να ξεπεράσει τη Volkswagen και να πάρει την πρωτιά, οπότε στο επόμενο διάστημα αναμένεται να δώσει ακόμη περισσότερη έμφαση στα ηλεκτρικά μοντέλα. Τα στοιχεία πωλήσεων αφορούν όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός της Πορτογαλίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας, για τις οποίες δεν υπάρχουν δημόσια στοιχεία πωλήσεων ηλεκτρικών μοντέλων. Από την άλλη, στις ευρωπαϊκές πωλήσεις συμπεριλαμβάνονται τέσσερις ακόμη χώρες, η Αγγλία, η Ελβετία, η Ισλανδία και η Νορβηγία.

Σε ό,τι αφορά τις επιτυχίες μέσα στον όμιλο Stellantis, το FIAT 500e ήταν το πιο επιτυχημένο ηλεκτρικό μοντέλο τους. Μάλιστα, κατάφερε να πετύχει τις καλύτερες πωλήσεις από όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Δυτική Ευρώπη, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σύμφωνα με τον αναλυτή Matthias Schmidt. Ο κύριος Schmidt, τόνισε ότι το συγκεκριμένο επίτευγμα είναι η πρώτη φορά που δεν πηγαίνει σε ένα μοντέλο της Tesla, από το 2020. Ακόμη ένα αυτοκίνητο που έπαιξε πολύ καλό ρόλο για τις εντυπωσιακές πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων του ομίλου Stellantis, ήταν το Peugeot e-208.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...