Το κόκκινο φανάρι που «σφάζουμε» 300 φορές τη μέρα!

Τις 300 φτάνει ο αριθμός των παραβιάσεων που καταγράφονται σε μία μέρα, μόνο σε ένα φανάρι της Αττικής.

  • -
  • -

Τις τελευταίες εβδομάδες η Περιφέρεια Αττικής έχει τοποθετήσει κάμερα καταγραφής σε ένα φανάρι στην Λεωφόρο Ποσειδώνος, με σκοπό να καταγράψει τι γίνεται με τις παραβιάσεις του ερυθρού σηματοδότη.

Το αποτέλεσμα προκαλεί τρόμο καθώς η σχετική κάμερα καταγράφει σε καθημερινή βάση 250-300 οδηγούς, οι οποίοι περνάνε από το εν λόγω φανάρι ενώ εκείνο είναι αναμμένο κόκκινο.

Φανάρι

Μηχανισμοί όπως αυτοί έχουν τοποθετηθεί και σε άλλα σημεία, όμως αυτό είναι ένα από εκείνα με το μεγαλύτερο πρόβλημα. Όπως φαίνεται από τις καταγραφές, ένας σημαντικός αριθμός συμβαίνει το βράδυ. Ο ένας είναι ότι πολλοί οδηγοί θεωρούν ότι τη νύχτα που είναι μειωμένη η κυκλοφορία δεν υπάρχει λόγος να περιμένουν, αλλά αρκεί να ελέγξουν και να περάσουν. Ο άλλος είναι ότι κατά κύριο λόγο τη νύχτα υπάρχουν οδηγοί οι οποίοι μπορεί να οδηγούν έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, οπότε είναι αυξημένες οι πιθανότητες να μη δουν καν το φανάρι.

Δείτε ακόμα: Πορτοκαλί φανάρι: Σταματάω ή τρέχω να προλάβω; – Τι λέει ο ΚΟΚ;

Για όποιο λόγο και αν συμβαίνει, το να περάσει κάποιος με κόκκινο είναι ένα από τα σοβαρότερα παραπτώματα που μπορεί να κάνει όσον αφορά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Δεν είναι τυχαίο ότι η ποινή περιλαμβάνει 700 ευρώ πρόστιμο, 9 βαθμούς ποινής στο point system, αφαίρεση του διπλώματος για 20 μέρες και των πινακίδων για 60 μέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από την τοποθέτηση των σχετικών μηχανισμών και μετά το φαινόμενο έχει γνωρίσει σχετική μείωση, καθώς πριν συμβεί αυτό οι παραβιάσεις έφταναν ακόμα και τις 800 σε μία μέρα, οπότε το λες και βελτίωση (ίσως).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...