Τρομακτικό: Αυτοκίνητο με CNG ανατινάζεται σε ανεφοδιασμό [video]

Ο οδηγός επιχείρησε να γεμίσει με φυσικό αέριο τη δεξαμενή του αυτοκινήτου αλλά τα τίναξε όλα στον αέρα!

  • -
  • -

Παρακολουθώντας το βίντεο δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι δεν τραυματίστηκε κανείς. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που το πίσω τμήμα του Volkswagen διαλύθηκε τελείως και η δεξαμενή εκσφενδονίστηκε.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Φορταλέζα της Βραζιλίας και καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας του πρατηρίου. Όπως βλέπουμε, ο ιδιοκτήτης του Volkswagen Voyage τρίτης γενιάς μαζί με έναν υπάλληλο αναμένουν την ολοκλήρωση του ανεφοδιασμού του οχήματος με CNG.

Κάποια στιγμή ωστόσο, η δεξαμενή ανατινάζεται και ο πελάτης τρέχει έντρομος. Αντίθετα, ο υπάλληλος είναι πιο ψύχραιμος και διακόπτει αμέσως την παροχή φυσικού αερίου, προκειμένου να μην συμβεί τίποτα χειρότερο.  

Η δεξαμενή εκτινάχθηκε 60 μέτρα μακριά

Η έκρηξη οφείλεται στη δεξαμενή φυσικού αερίου του αυτοκινήτου, καθώς δεν ήταν εργοστασιακή και δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ασφαλείας. Την είχε τοποθετήσει ο ιδιοκτήτης πιθανότατα σε εξωτερικό συνεργείο, χωρίς να λάβει πιστοποιήσεις. Με απλά λόγια, επρόκειτο για μια πατέντα με ακανόνιστη δεξαμενή και σύστημα CNG.

Διάβασε επίσης: Τρεις προτάσεις με φυσικό αέριο από 17.000 έως 28.000€!

Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που η δεξαμενή του οχήματος βρέθηκε διαλυμένη 60 μέτρα μακριά, προκαλώντας ζημιές σε έναν τοίχο. Το αυτοκίνητο δεν υπάρχει περίπτωση να φτιαχτεί, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει αν αναλογιστούμε ότι από τύχη άπαντες βγήκαν αλώβητοι.

Πηγές: motor1, Daily Mail

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...