Τα 5 σημεία υπεροχής του Jeep Wrangler Rubicon – Τιμή

Η κορυφαία έκδοση του Jeep Wrangler έχει ακόμα καλύτερες εκτός δρόμου ικανότητες, χάρη σε αυτά τα νέα χαρακτηριστικά.

  • -
  • -

Η πιο διάσημη και πιο δύσκολη εκτός δρόμου διαδρομή στον κόσμο, το Rubicon Trail στις Η.Π.Α., συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες φίλους της εκτός δρόμου οδήγησης, ενώ αποτελεί και το απόλυτο πεδίο δοκιμών της Jeep. Πιστή στην παράδοσή της, η αμερικανική μάρκα έδωσε το όνομά της στην κορυφαία εκτός δρόμου έκδοση του νέου Jeep Wrangler, εφοδιάζοντας το μοντέλο με μια σειρά ειδικών χαρακτηριστικών στο βασικό του εξοπλισμό.

Οι μηχανικοί της Jeep προίκισαν το νέο Wrangler 4xe Rubicon με μια σειρά χαρακτηριστικών -στο βασικό του εξοπλισμό- που του επιτρέπουν να ανταποκρίνεται σε κάθε διαδρομή και αποτελεί το μέτρο σύγκρισης στις εκτός δρόμου δυνατότητες. Και χάρη στο σύστημα κίνησης Plug-in Hybrid, το κόστος μετακίνησης παραμένει εντυπωσιακά χαμηλό.

Πιο αναλυτικά, αυτά είναι τα 5 σημεία που διαφοροποιούν το Jeep Wrangler Rubicon:

  • Ανάρτηση – Ηλεκτρονική απεμπλοκή της εμπρός αντιστρεπτικής ράβδου, με στόχο την κορυφαία ελευθερία άρθρωσης των τροχών, κάτι που διασφαλίζει την επαφή των ελαστικών με το έδαφος ακόμα και σε εξαιρετικά ανώμαλο έδαφος (μεγάλες πέτρες, νεροφαγώματα κ.λπ.). Άξονες Dana 44 3ης γενιάς και υδραυλικά bump-stops, για μέγιστη αντοχή και παράλληλα εξαιρετική απορρόφηση κραδασμών.
  • Μετάδοση – Κοντύτερη σχέση μετάδοσης σε σχέση με τα υπόλοιπα Wrangler (4:1 αντί για 2,72:1) και σύστημα κατ’ επιλογή τετρακίνησης ROCK-TRACK αντί του SELEC-TRACK. Η κοντύτερη σχέση επιτρέπει στο Wrangler 4xe Rubicon να κινείται με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες και παράλληλα να έχει κορυφαία επίπεδα ελκτικής δύναμης σε κάθε έδαφος. Ηλεκτρονικό «κλείδωμα» εμπρός και πίσω διαφορικών Tru-Lock, έτσι ώστε ο οδηγός ανά πάσα στιγμή να μπορεί να εξασφαλίσει ότι στον τροχό με την καλύτερη πρόσφυση θα μεταφερθεί ικανό επίπεδο ροπής ώστε να κινηθεί το αυτοκίνητο.
  • Τροχοί – Ελαστικά off-road LT 255/75 R17, τα οποία τοποθετούνται σε ειδικές ζάντες ελαφρού κράματος 7,5x17", προσφέροντας αξεπέραστα επίπεδα πρόσφυσης και παράλληλα αντοχή στις σκληρές επιφάνειες χάρη στις ενισχύσεις στο πέλμα και στο προφίλ.
  • Ύψος – Ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (252 mm αντί 242 mm της έκδοσης Sahara) και αντίστοιχα μεγαλύτερες γωνίες off-road (προσέγγισης/διαφυγής/ράμπας) 36 / 31,4 / 20,8 μοίρες, (αντί για 35,4 /  30,7 / 20,0).
  • Αντοχή – Παρμπρίζ από Gorilla Glass που προσφέρει αυξημένη αντοχή στη φθορά και θραύση που μπορούν να προκαλέσεις κλαδιά, μικρές πέτρες και άλλα ξένα αντικείμενα κατά την κίνηση σε εντός και εκτός δρόμου διαδρομές.

 

Υπάρχει όμως και ένα στοιχείο εξοπλισμού που... απουσιάζει στην έκδοση Rubicon, σε σχέση με την έκδοση Sahara, κι αυτό δεν είναι άλλο από τα πλευρικά σκαλοπάτια. Η αφαίρεσή τους έγινε για να αυξηθεί ακόμα λίγο η απόσταση από το έδαφος, αφού η έκδοση Rubicon δεν «ανέχεται» κανένα συμβιβασμό όσον αφορά στις εκτός δρόμου επιδόσεις.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά που βρίσκονται στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Rubicon, συμπληρώνει το καινοτόμο Plug-in Hybrid σύστημα 4xe, το οποίο συνδυάζει ένα αποδοτικό 2λιτρο Turbo κινητήρα και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, με συνολική απόδοση 380 ίππους και ροπή 637 Nm. Η μετάδοση γίνεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και ένα μηχανικό σύστημα κατ’ επιλογή τετρακίνησης που διαθέτει και κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού («κοντές» σχέσεις).

Η απόλυτη εκτός δρόμου έκδοση του νέου Plug-in Hybrid Wrangler 4xe, είναι διαθέσιμη με 83.900 ευρώ, ενώ καλύπτεται με 4ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000 km και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας. Παρά την υψηλή απόδοση και τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες, το Wrangler 4xe Rubicon, διαθέτει δυνατότητα αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης για περισσότερα από 50 km, απαλλάσσεται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας, ενώ κυκλοφορεί χωρίς περιορισμούς στον Καθαρό Δακτύλιο. 

Τί είναι το Rubicon Trail;

Είκοσι δύο μίλια διαδρομής (περίπου 35,5 km) μέσα στην οροσειρά της Σιέρρα Νεβάδα, εκ των οποίων περίπου τα μισά αποτελούν μια ακραία off-road εμπειρία. Χώμα, λάσπη, πέτρες και όγκοι από γρανίτη αποτελούν την απόλυτη πρόκληση και απαιτούν οδηγούς και οχήματα με εξαιρετικές ικανότητες. Η Jeep δεν θα μπορούσε παρά να έχει επιλέξει τη συγκεκριμένη διαδρομή για να δοκιμάζει τα οχήματα της, με τους ανθρώπους της εταιρείας να περνούν αρκετούς μήνες κάθε χρόνο στο Rubicon Trail, ενώ οι φανατικοί φίλοι της μάρκας συχνά πραγματοποιούν εκδηλώσεις στην περιοχή με τα αγαπημένα τους Jeep.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...