Δείτε τα νέα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες της Ελληνικής Αστυνομίας

Η ΕΛ.ΑΣ πρόσθεσε στον στόλο της 280 νέα οχήματα, ενισχύοντας τις περιπολίες

  • -
  • -

Κάθε είδους όχημα για το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμου, τη φύλαξη των συνόρων και τη μεταφορά ασθενών, καθώς και μοτοσυκλέτες για την ομάδα ΔΙΑΣ, παρέλαβε η Ελληνική Αστυνομία.

peripolika new1

Στην τελετή παράδοσης που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Αξιωματικών της αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε τον τρόπο διαμοιρασμού των οχημάτων στα σώματα ασφαλείας για την ενίσχυση των περιπολιών.

Στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών, παρευρέθηκαν ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

peripolika new2

«Η Ελληνική Αστυνομία, παραλαμβάνει σήμερα 280 νέα οχήματα. Σε συνέχεια της προσπάθειας μας με την αύξησης του αριθμού των περιπολικών κατά 100 που βρίσκονται σε υπηρεσία τις νυχτερινές ώρες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, εντείνουμε τις ενέργειές μας για να εξασφαλίσουμε σύγχρονες υποδομές και εφόδια για τους αστυνομικούς μας, οι οποίοι κάνουν μία πάρα πολύ δύσκολη δουλειά επ’ ωφελεία της κοινωνίας. Θα συνεχίσουμε αυτό το πρόγραμμα προμηθειών κατάλληλου υλικού για τους αστυνομικούς, προκειμένου να δουλεύουν και οι ίδιοι με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια», τόνισε σε δήλωση του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας. Συνεχίζουμε σταθερά, με σχέδιο, με σκληρή δουλειά, για να διασφαλίσουμε Ασφάλεια για τους πολίτες, Ασφάλεια σ’ όλη την χώρα».

peripolika new4

Το κόστος ανήλθε στα 6.160.220 ευρώ και τα χρήματα προήλθαν από τον κρατικό προϋπολογισμό και ευρωπαϊκά κονδύλια. Τα οχήματα ανήκουν στις μάρκες Mazda, Peugeot και DAF, ενώ οι μοτοσυκλέτες προέρχονται από τη Suzuki.

peripolika new3

Αναλυτικά τα νέα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

• 80 περιπολικά (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο)

• 30 οχήματα αγροτικού τύπου (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο)

• 4  οχήματα τύπου SUV (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο)

• 95 μοτοσικλέτες  (για τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ Αθήνας - Θεσσαλονίκης)

• 5 Γερανοφόρα

• 42 ειδικά αυτοκίνητα μεταφοράς ασθενών με covid-19

• 24 οχήματα για το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμου Νέας Οδού

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...