Η Opel θέτει υποψηφιότητα για τον τίτλο των καλύτερων καθισμάτων

Αν ο χειμώνας σας «πέφτει» βαρύς μάλλον πρέπει να σκεφτείτε την αγορά κάποιου Opel.

  • -
  • -

Η κρύα εποχή του χρόνου είναι προ των πυλών. Αυτό σημαίνει ξεπάγωμα των παραθύρων και θέρμανση της καμπίνας πριν την πρωινή αναχώρηση. Κανένα πρόβλημα για τους οδηγούς Opel που μπορούν να προ-θερμαίνουν εξ’ αποστάσεως το αυτοκίνητό τους μέσω της εφαρμογής myOpel.

Εκτός από την θέρμανση, τα νέα εργονομικά ενεργά καθίσματα με πιστοποίηση AGR που μπορούν να προσαρμόζονται και να θερμαίνονται με πολλούς τρόπους, σε συνδυασμό με τη θέρμανση του τιμονιού και της περιοχής των ποδιών, εξασφαλίζουν άνετες και ζεστές μεταφορές. Επιπλέον, ανάλογα με το μοντέλο, το θερμαινόμενο παρμπρίζ προσφέρει καθαρή ορατότητα σε συνθήκες παγετού και η αντλία θερμότητας στα ηλεκτρικά μοντέλα Opel παρέχει αποδοτική θέρμανση.

Αναλυτικότερα, η γερμανική εταιρία ανέκαθεν έδινε ιδιαίτερη προσοχή στην εξέλιξη των καθισμάτων της. Έτσι τα καθίσματα με πιστοποίηση AGR διατίθεται σε πολλά μοντέλα και εκδόσεις. Για παράδειγμα, τα εργονομικά καθίσματα έχουν ποικίλες δυνατότητες ρύθμισης, από το μήκος, το ύψος, την κλίση, τη στήριξη μηρού και τα μαξιλάρια, μέχρι την ηλεκτροπνευματική οσφυϊκή υποστήριξη, εξασφαλίζοντας μία υγιή στάση σώματος για όλους τους σωματότυπους.

Συγκεκριμένα, στο νέο Astra, τα εμπρός καθίσματα έχουν τοποθετηθεί 12 χιλιοστά χαμηλότερα συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, κάτι το οποίο επιτείνει τη σπορ εμπειρία οδήγησης. Οδηγός και συνοδηγός μπορούν να επιλέγουν προαιρετικά πιο σκληρά “Sport” ή ελαφρώς πιο μαλακά “Comfort” καθίσματα. Τα εμπρός καθίσματα και τα πίσω πλαϊνά καθίσματα μπορούν επίσης να θερμαίνονται (ανάλογα με την έκδοση). Στη δερμάτινη έκδοση Nappa, το κάθισμα του οδηγού προσφέρει εξαερισμό και ταυτόχρονα λειτουργία μασάζ.

Εξίσου πρακτικά είναι τα συστήματα ξεπαγώματος που πιέζοντας ένα μπουτόν, ενεργοποιούνται οι διακριτικές αντιστάσεις στο παρμπρίζ εξασφαλίζοντας ανεμπόδιστη ορατότητα. Με αυτή τη λειτουργία και τους θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες εξασφαλίζεται η σωστή πίσω ορατότητα.

Τέλος, τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της Opel εξοπλίζονται με τη λειτουργία ‘pre-temperature control’ μέσω ενός κουμπιού. Ο χρήστης μπορεί να την ενεργοποιήσει ενώ το αυτοκίνητο είναι συνδεδεμένο σε μία εξωτερική παροχή ρεύματος. Σε αυτή την περίπτωση, η ενέργεια που απαιτείται για τη θέρμανση προέρχεται από την εξωτερική πηγή και η πλήρης αυτονομία παραμένει στα φυσιολογικά επίπεδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...