Ασφάλεια αυτοκινήτου: Τι ισχύει για ηλεκτρικά και υβριδικά;

Eίναι η ίδια ή διαφέρει κάπου; Διάβασε όλα όσα σε απασχολούν για το όχημα σου και το μέλλον του

  • -
  • -


Σήμερα στους δρόμους κυκλοφορούν συμβατικά, ηλεκτρικά αλλά και υβριδικά οχήματα, όμως κοινό τους είναι πως όλα ασφαλίζονται το ίδιο.

Ωστόσο, ένα υβριδικό plug-in ή ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα δεν έχει απολύτως καμία διαφορά στο συμβόλαιο του.

Συνεπώς, ψάχνω για τη φτηνότερη ασφάλεια;

Εξαρτάται τι θες. Εάν είσαι καλυμμένος με ένα συμβόλαιο το οποίο μεταθέτει κάθε ζημιά ή επιπλέον ανάγκη αποκλειστικά σ’ εσένα, τότε ναι.

Εάν όμως θες να μιλήσουμε για ουσιαστική οικονομία και προστασία, τότε μάλλον η παραπάνω σκέψη είναι στη λάθος κατεύθυνση. Ένα ηλεκτρικό ή υβριδικό plug-in όχημα πιθανότητα είναι αρκετά νέο και άρα χρειάζεται φροντίδα και σίγουρα τη μέγιστη δυνατή προστασία.

Εάν μάλιστα το χρωστάς ακόμη γιατί το απέκτησες με δάνειο, τότε είναι πραγματικά κρίμα να "κόψεις" από την ασφάλεια αυτοκινήτου.

Γιατί χρειάζομαι πρόσθετες καλύψεις;

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι εμπλέκεσαι σε ένα ατύχημα με το νέο σου όχημα και τυχαίνει ο άλλος οδηγός να είναι ανασφάλιστος. Σε πρώτη φάση θα χρειαστείς την οδική βοήθεια για να μεταφέρει το χτυπημένο όχημα σου σε κάποιο συνεργείο, άρα έχεις κάνει ήδη τη χρήση της «οδικής βοήθειας».

Από τη στιγμή που ο άλλος οδηγός είναι ανασφάλιστος, τα χρήματα σου θα πρέπει να τα διεκδικήσεις νομικώς ή να στα πληρώσει η ίδια η εταιρεία σου.

Στην πρώτη περίπτωση η «νομική προστασία» θα σου καλύψει κάποια από τα δικαστικά έξοδα για τη διεκδίκηση της αποζημίωσης, η οποία όμως θα καταβληθεί μέσα από το Επικουρικό Κεφάλαιο και μπορεί να έρθει στα χέρια σου σε δύο χρόνια.

Εάν όμως έχεις προβλέψει να κάνεις «κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα», θα πάρεις τα λεφτά σου χωρίς νομικές περιπέτειες από την ασφαλιστική σου και θα φτιάξεις τη ζημιά όσο μεγάλη ή μικρή και αν είναι.

Οπότε, δεν χρειάζεται να ξέρω κάτι άλλο;

Η απάντηση είναι όχι! Το μόνο που θα χρειαστεί είναι η άδεια του οχήματος και η δήλωση του ως ηλεκτρικό. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως αναζητάς ένα συμβόλαιο που σου παρέχει την καλύτερη δυνατή προστασία για την περιουσία σου και σου εξασφαλίζει καλές αποζημιώσεις σε προνομιακές τιμές!



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...