World Car of The Year: Η 10άδα των φιναλίστ

Ηλεκτρικά, σπορ κουπέ, SUV και supermini. Μπροστά στην κάλπη, δεν υπάρχουν κατηγορίες. Ποιο θα είναι το επόμενο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

  • -
  • -

Οι 94 κριτές του World Car Awards, μεταξύ των οποίων και ο δικός μας Μιχάλης Γεωργιάδης, επέλεξαν την τελική 10άδα των μοντέλων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2021. Καθώς και τους φιναλίστ σε κάθε μία από τις επιμέρους κατηγορίες. Θυμίζουμε ότι για να είναι υποψήφιο ένα αυτοκίνητο θα πρέπει να πωλείται σε τουλάχιστον δύο από τις κύριες αγορές του πλανήτη.

Στον τελικό για τον τίτλο του 2021 World Car of the Year(WCOTY), από την αρχική λίστα των 24 υποψηφιοτήτων, προκρίθηκαν τα εξής:

Audi A3

BMW 2-Series Gran Coupe

BMW 4-Series

Honda-e

Kia K5 / Optima

Kia Sorento

Mazda MX-30

Mercedes-Benz GLA

Toyota Yaris

Volkswagen ID.4

Για τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου Πόλης της Χρονιάς 2021 θα ανταγωνιστούν τα:

Honda Jazz / Fit

Honda-e

Hyundai i10 / Grand i10

Hyundai i20

Toyota Yaris

Στην κατηγορία Παγκόσμιου Πολυτελούς Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2021, η μάχη θα δοθεί μεταξύ των:

Aston Martin DBX

BMW X6

Land Rover Defender

Mercedes-Benz S-Class

Polestar 2

Το Παγκόσμιο Σπορ Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021 θα είναι ένα από τα παρακάτω:

Audi RS Q8

BMW M2 CS

BMW X5 M / X6 M

Porsche 911 Turbo

Toyota GR Yaris

Για τον τίτλο 2021 World Car Design of the Year όλα τα αυτοκίνητα μπορούν να είναι υποψήφια. Η αρχική λίστα υποψηφίων προέκυψε από ένα πάνελ κορυφαίων, καταξιωμένων παγκοσμίως ειδικών στο σχεδιασμό αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων οι: Gernot Bracht (Γερμανία – Pforzheim Design School), Ian Callum(Ηνωμένο Βασίλειο – Διευθυντής, CALLUM Design), Gert Hildebrand (Γερμανία – Ιδιοκτήτης, Hildebrand Design), Patrick le Quément (Γαλλία – Σχεδιαστής και Πρόεδρος του The Sustainable Design School), Tom Matano (ΗΠΑ – Academy of Art University, Πρώην Πρόεδρος Σχεδιασμού Mazda), Victor Nacif (ΗΠΑ – Εκτελεστικός Διευθυντής, Brojure.com και Καθηγητής Σχεδιασμού στο New School of Architecture and Design) και Shiro Nakamura (Ιαπωνία - CEO, Shiro Nakamura Design Associates Inc.).

Οι πέντε φιναλίστ που εντέλει επέλεξαν οι εκλέκτορες είναι τα:

Honda-e

Land Rover Defender

Mazda MX30

Polestar 2

Porsche 911 turbo

Η τελική τριάδα θα γίνει γνωστή την Τρίτη, 30 Μαρτίου, ενώ το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021 και οι νικητές στις επιμέρους κατηγορίες θα ανακοινωθούν στις 20 Απριλίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...