Αυστηρό lockdown από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στην Αττική: Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού

Κλειστά τα σχολεία και τα καταστήματα λιανεμπορίου

  • -
  • -

Με διάγγελμά που απηύθυνε πριν λίγο στο λαό μέσω τηλεοπτικών καναλιών ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε νέο αυστηρό lockdown για την Αττική, στα πρότυπα του Μαρτίου που μας πέρασε. Αυτό θα έχει ισχύ από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και ώρα 6.00 π.μ. και θα έχει διάρκεια μέχρι και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

Το νέο lockdown εισηγήθηκε στην κυβέρνηση η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι, λόγω της επιδείνωσης των επιδημιολογικών στοιχείων από την πανδημία του κορονοϊού. Σύμφωνα με τις εισηγήσεις, από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου θα είναι κλειστά όλα τα καταστήματα λιανεμπορίου, οι εκκλησίες, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Επιπλέον, θα ανασταλεί η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και πλέον θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης, εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία. Επίσης, στόχος είναι να αυξηθεί κατά το δυνατόν η τηλεργασία, προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις.

Ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Τα μέτρα θα παρουσιαστούν αναλυτικότερα αύριο Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...