Το νέο SEAT Leon είναι ο νικητής στα βραβεία AUTOBEST 2021

Best Buy Car of Europe ψηφίστηκε το ισπανικό μοντέλο - Αυτή είναι η 2η φορά που η SEAT κερδίζει το βραβείο AUTOBEST

  • -
  • -

Το νέο SEAT Leon είναι ο μεγάλος νικητής στα ευρωπαϊκά βραβεία AUTOBEST, κερδίζοντας τον τίτλο του "Best Buy Car of Europe 2021". Είναι η δεύτερη φορά στα 70 χρόνια ιστορίας της SEAT που η ισπανική εταιρεία κατακτά την κορυφή στο συγκεκριμένο θεσμό. Η αρχή έγινε με το SEAT Ateca το 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ SEAT LEON

Τα ευρωπαϊκά βραβεία AUTOBEST διεξάγονται ανελλιπώς από την ίδρυσή τους το 2001. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 31 κριτές από ισάριθμες Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ την Ελλάδα εκπροσωπεί ο δημοσιογράφος και εκδότης της free press εφημερίδας motori Γιάννης Σταυρόπουλος.

"Είμαστε υπερήφανοι που το νέο SEAT Leon εξελέγη ‘AUTOBEST 2021’. Αυτή είναι η καλύτερη δυνατή αναγνώριση για την ομάδα που συμμετείχε στην παραγωγή του καλύτερου Leon που φτιάξαμε ποτέ. Ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο, αναπτυγμένο και κατασκευασμένο στη Βαρκελώνη. Αυτό το βραβείο μας δίνει δύναμη για να κοιτάξουμε με αυτοπεποίθηση στο μέλλον. Το SEAT Leon έχει αποδείξει από γενιά σε γενιά ότι είναι ένας σημαντικός πυλώνας της μάρκας μας και το βραβείο από τους κριτές του AUTOBEST, ενισχύει τη σημασία που έχει το Leon στην αγορά", δήλωσε ο Wayne Griffiths, Πρόεδρος της SEAT και της CUPRA. "Έχει ανέβει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, αναμειγνύοντας εντυπωσιακό σχεδιασμό με τεχνολογικές εξελίξεις για να δημιουργήσει ένα όχημα που παρέχει όλα όσα χρειάζονται οι πελάτες.”

Το SEAT Leon έχει ένα εκπληκτικό ιστορικό, με περισσότερες από 2,3 εκατομμύρια μονάδες να έχουν ήδη πωληθεί από το 1998 μέχρι σήμερα, ενώ είναι best seller στην Ισπανία από το 2014. Η SEAT έχει προβεί σε μια σημαντική επένδυση ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία επέτρεψε στο νέο μοντέλο να περάσει στο επόμενο επίπεδο όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, την αποτελεσματικότητα, τον δυναμισμό και την ασφάλεια, αλλά και να προετοιμάσει κατάλληλα τις εγκαταστάσεις παραγωγής, καθώς για πρώτη φορά διατίθεται και με ένα plug-in υβριδικό σύστημα, εκτός από τις υπόλοιπες επιλογές.

Το νέο Leon διαθέτει μια πλήρη γκάμα τύπων κινητήρα: βενζίνης (TSI), ντίζελ (TDI), συμπιεσμένου φυσικού αερίου (TGI), ήπιο υβριδικό (eTSI) και Plug-in Hybrid (e- HYBRID). Η ενσωμάτωση των πιο προηγμένων διαθέσιμων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, καθιστούν το SEAT Leon ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του. Η πρόοδος στο νέο SEAT Leon όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, την αποτελεσματικότητα, την απόδοση και την ασφάλεια, που πρόσφατα αναδείχθηκε από τα πέντε αστέρια στο Euro NCAP 2020, έχουν επιτευχθεί, χάρη στην αρχιτεκτονική της πλατφόρμας MQB Evo.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 31 ΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ AUTOBEST

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...