Mία Ducati με γονίδια από Lamborghini

Η Ducati Diavel 1260 Lamborghini είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των δύο εμβληματικών ιταλικών εταιρειών

  • -
  • -

Δύο σπουδαίοι Κατασκευαστές ένωσαν τις δυνάμεις τους. Μπορεί οι δημιουργίες τους να απέχουν σημαντικά μεταξύ τους, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι άμεσα συνδεδεμένες με την απόλαυση που προσφέρει η οδήγηση. Και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό, από τη στιγμή που οι κατασκευές τους χαρακτηρίζονται ονειρικές. Έτσι λοιπόν, εύκολα καταλαβαίνει κανείς πόσο ιδιαίτερη μπορεί να είναι μία Ducati που έχει αντλήσει έμπνευση από ένα μοντέλο της Lamborghini.

Αυτό ακριβώς είναι η Diavel 1260. Μία μοτοσικλέτα που έχει δανειστεί στοιχεία από την εξωτική Sian FKP 37. Την ισχυρότερη Lamborghini που κατασκευάστηκε ποτέ, με συνδυαστική ισχύ από το υβριδικό της σύστημα που αγγίζει τους 820 ίππους. Το ξεχωριστό στιλ του ιταλικού supercar που είναι εμπνευσμένο από την Countach αποτελεί ένα μοναδικό κομμάτι σχεδίασης και καινοτομίας. Αυτά τα στοιχεία ήθελαν να μεταφέρουν στην Diavel οι άνθρωποι της Ducati.

Τα δύο κέντρα σχεδίασης των εταιριών συνεργάστηκαν στενά, με στόχο να μεταφέρουν σχεδιαστικές λεπτομέρειες από την Sian στη Diavel. Οι τροχοί με τη νέα σχεδίαση, οι εισαγωγές αέρα και τα καλύμματα του ψυγείου έχουν κατασκευαστεί από κάρμπον. Το χρώμα που χρησιμοποιήθηκε στην εκρηκτική Ducati είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό της Lamborghini, ενώ χρυσαφί πινελιές ενισχύουν την… «κοινή τους εικόνα».

Η Diavel 1260 Lamborghini θα αποτελέσει μία μοτοσικλέτα περιορισμένης παραγωγής, και συγκεκριμένα θα παραχθούν μόλις 630 κομμάτια, με το καθένα να έχει τη δική του αρίθμηση σε αλουμινένια ταμπέλα στο πλαίσιο. Η ξεχωριστή Ducati διαθέτει έναν κινητήρα χωρητικότητας 1.262 cc απόδοσης 162 ίππων στις 9.500 rpm και 129 Nm στις 7.500 rpm. Όμορφη λεπτομέρεια, αποτελεί η εμφάνιση του σήματος της Ducati και της Lamborghini στην οθόνη TFΤ που έχει μπροστά του ο αναβάτης της Diavel, κάθε φορά θέτει τον κινητήρα σε λειτουργία…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...