Έχεις ηλεκτρικό; Θα παρκάρεις δωρεάν στις δημοτικές θέσεις στάθμευσης από την 1η Ιανουαρίου

Ένα από τα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου

  • -
  • -

Κατά τους πρώτους 3 μήνες λειτουργίας του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά, έχουν κατατεθεί 8.710 αιτήσεις επιδότησης, εκ των οποίων οι 615 αφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα (επιβατικά, ταξί και βαν). Όπως ανέφερε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, στο συνέδριο Electric Vehicle Conference (στο οποίο είναι χορηγοί επικοινωνίας το GOCAR και το GOELECTRIC), οι μισοί εξ όσων δικαιούνται απόσυρση με επιπλέον όφελος 1.000 ευρώ, το επιλέγουν.

Η Αλεξάνδρα Σδούκου ανέφερε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2021 και για δύο έτη, οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων θα δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης των δήμων, σε όλη τη χώρα.   

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το νόμο 4710 οι δήμοι της χώρας οφείλουν να χωροθετήσουν τα απαιτούμενα σημεία για την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης και τις θέσεις στάθμευσης για ηλεκτρικά οχήματα. Προβλέπεται η χωροθέτηση τουλάχιστον ενός σημείου φόρτισης ανά 1.000 κατοίκους. Τα σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (ΣΦΗΟ) θα επικαιροποιούνται κατ΄ελάχιστο ανά 5 έτη.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...