10 χρόνια Nissan Leaf: 10 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για το best-seller ηλεκτρικό

Από το 2010 όταν και έγραψε το πρώτο κεφάλαιο στην ιστορία της αυτοκίνησης, το Nissan Leaf θεωρείται πως είναι το μοντέλο που άνοιξε το δρόμο για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα

  • -
  • -

Η έκρηξη πωλήσεων των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι δεδομένη και δεν είναι τυχαίο ότι σε κάποιες χώρες έχουν ήδη ξεπεράσει σε νούμερα τα αυτοκίνητα που κάνουν χρήση κινητήρα πετρελαίου. Η αύξηση είναι ραγδαία χρόνο με το χρόνο και αναμφίβολα θεωρούνται το μέλλον της αυτοκίνησης. Πολλοί θεωρούν ότι η Nissan ήταν αυτή που άνοιξε το δρόμο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με την παρουσίαση του Leaf το 2010, της πρώτης κατασκευής του είδους μαζικής παραγωγής. Φέτος, το ιαπωνικό ηλεκτρικό μοντέλο κλείνει δέκα χρόνια ζωής και η Nissan αποκαλύπτει δέκα πράγματα που δεν γνωρίζαμε, αλλά επίσης διαπίστωσαν στον ιαπωνικό κολοσσό με την πάροδο του χρόνου. 

1. Σημείωσε μία σειρά από πρωτιές

Ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής ήταν πρωτοποριακό. Το 2011 έγινε το πρώτο όχημα αυτού του είδους που κατέκτησε τον τίτλο του Car Of The Year στα 47 χρόνια ιστορίας του θεσμού.

 

2. δυναμική του Leaf διπλασιάστηκε

Η χωρητικότητα της μπαταρίας και η αυτονομία του αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 160% και 120%, αντίστοιχα, μέσα στη δεκαετία που πέρασε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί το άγχος των επιβατών για τις χιλιομετρικές αποστάσεις. Παράλληλα, η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα έχει διπλασιαστεί αυξάνοντας και την οδηγική απόλαυση.  

 3. Το Leaf είναι συνυφασμένο με σύγχρονες τεχνολογίες

Με το Leaf η Nissan παρουσίασε μία σειρά από τεχνολογίες που βελτίωσαν την αποδοτικότητα, συμπεριλαμβάνοντας την καινοτόμα λειτουργία e-deal που αναπαράγει ενέργεια μέσα από το σύστημα πέδησης και επιτρέπει την οδήγηση χωρίς το πεντάλ του φρένου, αλλά και το EcoMode. Τεχνολογίες που θα δούμε και σε μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Nissan, όπως το νέο Ariya.

 

4. Με την παρουσία του Leaf αυξήθηκαν οι υποδομές σημείων φόρτισης

Μέσα στη δεκαετία ζωής του Leaf υπήρξε ραγδαία αύξηση των σημείων φόρτισης. Από τους 2.379 το 2011 στην Ευρώπη, σήμερα έχουμε φτάσει στους 213.367. Η Nissan είναι από τις εταιρείες που υποστήριξαν έμπρακτα στη δημιουργία δικτύου και την αύξηση των υποδομών.

 5. Οι οδηγοί του Leaf είναι χαρούμενοι

Το 92% των κατόχων ενός Leaf στην ευρωπαϊκή αγορά θα συνιστούσαν σε φίλους να οδηγήσουν ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα. Με δεδομένη την υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση και υποστήριξη από τις επίσημες αντιπροσωπείες, οι κάτοχοι Leaf είναι άκρως ικανοποιημένοι με την επιλογή τους.

 6. Από τη στιγμή που θα οδηγήσεις το Leaf ενθουσιάζεσαι

Ως αποτέλεσμα της συνολικής εμπειρίας με το Leaf, το 74% των κατόχων ανέφερε ότι στο μέλλον θα αγόραζε και πάλι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

 

7.Η ηλεκτρική κινητικότητα δημιούργησε μία σειρά νέων υπηρεσιών

Όσο εξελισσόταν το Leaf, άλλο τόσο αναπτύχθηκε και η εμπειρία του πελάτη. Όπως με τη σχεδίαση και το λανσάρισμα της εφαρμογής Nissan Charge, που επιτρέπει στους κατόχους του αυτοκινήτου να ελέγξουν την τιμή και τη διαθεσιμότητα σε σημεία φόρτισης σε πραγματικό χρόνο, μέσα από το κινητό τους.

8. Ο κύκλος ζωής κάθε Leaf είναι αποδοτικός

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως το Nissan Leaf, είναι εξαιρετικά αποδοτικά. Από την έναρξη της παραγωγής έως και την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής τους, παράγουν 80% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα συγκριτικά με τα αυτοκίνητα που διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης.

9. Οι μπαταρίες του Leaf έχουν περισσότερες από μία ζωή

Οι μπαταρίες ενός ηλεκτρικού οχήματος συλλέγονται και ανακυκλώνονται. 148 μπαταρίες συνέβαλλαν το 2018 στη δημιουργία μίας από τις μεγαλύτερες γεννήτριες αποθήκευσης ενέργειας στην Johan Cruijff Arena στο Άμστερνταμ.

10. Οι μπαταρίες του Leaf είναι ασφαλής και αξιόπιστες

Οι μπαταρίες του Leaf έχουν αποδείξει ότι προσφέρουν μεγάλη διάρκεια, χωρίς να έχουν αναφερθεί σημαντικά προβλήματα από την πρώτη ημέρα παρουσίασης το 2010 έως και σήμερα. Με περισσότερα από 180.000 να έχουν πωληθεί στην ευρωπαϊκή αγορά. Η Nissan προσφέρει 8ετή ή για 160.000 χιλιόμετρα εγγύηση των μπαταριών

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...