Μονοθέσιο του ’58 κατασκευασμένο σήμερα!

Το όνομα της Vanwall ζωντανεύει και η βρετανική εταιρεία θα κατασκευάσει το μονοθέσιο με το οποίο κατέκτησε το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών στην Formula 1 το 1958

  • -
  • -

Πολλοί δεν γνωρίζουν το όνομα της Vanwall, εκτός αν πρόκειται για φανατικούς φίλους της Formula 1. Η βρετανική ομάδα συμμετείχε και πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του ’50, ενώ το 1961 σταμάτησε να λειτουργεί μετά το θάνατο του ιδρυτή της Tony Vandervell. Η Vanwall έχει μείνει στην ιστορία ως η πρώτη βρετανική ομάδα που κατέκτησε νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 το 1958, ενώ την ίδια χρονιά έγινε και κάτοχος του τίτλου Κατασκευαστών!

Σήμερα, ο νέος κάτοχος της εταιρείας, Iain Sanderson, αποφάσισε να κατασκευάσει έξι μονοθέσια, ακριβώς ίδια με τις προδιαγραφές των αυτοκινήτων που διακρίθηκαν το 1958. Το εγχείρημα έχει αναλάβει η Hall & Hall Engineering, η οποία έχει τεράστια γνώση και εμπειρία στα αυθεντικά μονοθέσια της Vanwall, αλλά και σε αντίστοιχα project.

Ο Sanderson ανέφερε ότι από τα συνολικά έξι αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν τα δύο έχουν ήδη πουληθεί, με το πρώτο να αναμένεται να παραδοθεί στον τυχερό του κάτοχο μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Τα μονοθέσια θα αποτελούν πιστό αντίγραφο των αγωνιστικών του 1958, με κινητήρα 2.500 cc απόδοσης 270 ίππων και το κόστος θα ξεκινάει από τα 1.825.000 ευρώ!

Πάντως, ο Sanderson δεν έκρυψε πως φιλοδοξία του είναι να παρουσιάσει και ένα αυτοκίνητο παραγωγής με το λογότυπο της Vanwall. Όμως, αυτό θα συμβεί μόνο μετά από σειρά ερευνών και μελετών και εφόσον διαπιστωθεί ότι μία τέτοια κίνηση θα είχε ανταπόκριση από το κοινό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...