Μία 16χρονη σημείωσε Ρεκόρ Guinness για σλάλομ με την 718 Spyder [Video]

Πόσο χρόνο πιστεύετε ότι χρειάστηκε για να ελιχθεί ανάμεσα από τους 51 κώνους;

  • -
  • -

Θα περίμενε κανείς, πως για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο ρεκόρ, η Porsche θα χρησιμοποιούσε ένα «ωριμότερο» και πιο δυνατό μοντέλο από την γκάμα της, όπως αντίστοιχη θα ήταν και η επιλογή του οδηγού. Παρ’ όλα αυτά, οι Γερμανοί προτίμησαν την μικρότερη και πιο «αλήτικη» 718 Spyder των 420 ίππων, ενώ στο τιμόνι βρέθηκε η 16χρονη Chloe Chambers! Ένας πολύ επιτυχημένος συνδυασμός, όπως αποδείχθηκε!

porsche-718-slalom-world-record-2

«Φαίνεται εύκολο, αλλά το να ελιχθείς ανάμεσα από 50 κώνους όσο πιο γρήγορα γίνεται, κυνηγώντας το ρεκόρ και ξέροντας πως δεν πρέπει να ακουμπήσεις ούτε έναν, πραγματικά δεν είναι!... Σίγουρα ένιωσα την πίεση!» δήλωσε η 16χρονη οδηγός αγώνων καρτ, που κατάφερε να ολοκληρώσει την διαδρομή που της χάρισε το ρεκόρ σε 47,45 δευτερόλεπτα. «Όλα λειτούργησαν άψογα στην τελευταία προσπάθεια και βρήκα την πρόσφυση που χρειαζόμουν!» δήλωσε.

Η Porsche 718 Boxster Spyder κινείται από ένα 6κύλινδρο boxer κινητήρα 4 λίτρων, με απόδοση 420 ίππους και 420 Nm ροπής, ενώ χρησιμοποιεί ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για το ρεκόρ ήταν απόλυτα εργοστασιακό!

porsche-718-slalom-world-record-3

Δείτε τα βίντεο που δημοσίευσε η Porsche στο λογαριασμό της στο YouTube για το εν λόγο εγχείρημα παρακάτω.




ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...