3 φορές πιο ανήσυχοι οι άντρες από τις γυναίκες στην αγορά μεταχειρισμένου σύμφωνα με βρετανική έρευνα

Τελείως διαφορετικός ο τρόπος επιλογής αυτοκινήτου ανάμεσα στα δύο φύλα

  • -
  • -

Λειτουργώντας από το 2002, το Buyacar.co.uk. είναι ένα από τα μεγαλύτερα site αγοραπωλησιών αυτοκινήτων στην Μ. Βρετανία. Πρόσφατα, διεξήγαγε μία έρευνα σε 705 ιδιοκτήτες οχημάτων, με ερωτήσεις που αφορούν τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη διαδικασία αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Εντυπωσιακή είναι η διαφορά που βρέθηκε μεταξύ ανδρών και γυναικών, όσο αφορά το άγχος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το υποψήφιο όχημα προς αγορά. Φάνηκε πως οι γυναίκες ήταν πολύ πιο χαλαρές σε θέματα που αφορούν πιθανές μελλοντικές βλάβες, ενώ έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην οδηγική ευχαρίστηση που θα τους προσφέρει το νέο όχημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: "ΤΡΕΛΕΣ" ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

Μία από τις μεγαλύτερες διαφορές που παρατηρήθηκε μεταξύ των δύο φύλων ήταν πως, το 25% των ανδρών διστάζουν να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο χωρίς να το δουν από κοντά πρώτα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες ήταν κάτω από 10%. Ενδιαφέρον είχε και ο λόγος για τον οποίο μπορεί να διαλέξει ένας άνδρας και μία γυναίκα, να οδηγήσει ή όχι ένα όχημα πριν την αγορά του. Ενώ ένα 20% των αρσενικών το κάνει για να δει αυτοπροσώπως αν υπάρχει κάποιο θέμα με το αυτοκίνητο, το αντίστοιχο νούμερο στις γυναίκες φτάνει μόλις το 13%, με την πλειοψηφία των θηλυκών να το κάνει για να βεβαιωθεί πως τους αρέσει η αίσθηση που προσφέρει το εν λόγω όχημα στην οδήγηση.

Να συμπληρώσουμε πως, σύμφωνα πάντα με τους ανθρώπους του Buyacar, οι γυναίκες θα αγχωθούν περισσότερο από τους άνδρες με την επικοινωνία και την διαδικασία αγοραπωλησίας, παρά με θέματα που αφορούν το αυτοκίνητο αυτό καθ’ αυτό.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...