Καλοκαίρι 2020: Σε αυτές τις παραλίες της Αττικής δεν μπορείτε να κάνετε μπάνιο

Η ποιότητα του νερού κρίθηκε ακατάλληλη

  • -
  • -

Ανυπομονείς να σχολάσεις από τη δουλειά, ώστε να πας για κολύμπι στη θάλασσα; Η ανάγκη σου να καταφύγεις στον κοντινότερο προορισμό είναι κατανοητό πως είναι μεγάλη, η επιλογή ωστόσο της παραλίας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.

Αυτό διότι  επτά (7) ιδιαίτερα γνωστές παραλίες στην Αττική δεν είναι κατάλληλες για κολύμπι, σύμφωνα με έρευνα του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), η οποία επικεντρώθηκε στην ποιότητα των νερών στα οποία κολυμπάμε.

Αυτές είναι οι εξής:
Παραλία Παλαιού Φαλήρου (Αριστερά από την δημοτική πινακοθήκη)

Παραλία Παλαιού Φαλήρου (Στάση ΕΔΕΜ και Ναυαγοσώστη)

Παραλία Μπάτη (Παλαιού Φαλήρου)

Παραλία Αλίμου/Καλαμακίου

Παραλία Αγ.Κοσμά (Πλαζ Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών)

Παραλία Βουλιαγμένης (Απέναντι από το Astir Beach κοντά στον Ναυτικό Όμιλο)

Παραλία Κορωπίου Λουμβάρδας

Η ανωτέρω λίστα, ωστόσο, δεν κρίνεται ικανή προκειμένου να στερήσει από τους κάτοικους της Αθήνας το μπάνιο, μιας και το 90,50% των παραλίων κρίθηκε κατάλληλο. Ειδικότερα από σε σύνολο 242 παραλιών, διαπιστώθηκε πως οι 219 προσφέρονται για… βουτιά, ενώ “ακατάλληλες” καταδείχθηκαν 23.

Οι δειγματοληψίες, σύμφωνα με το Κέντρο, γίνονται με αποστειρωμένα μπουκάλια τα οποία ανοίγουν μέσα στη θάλασσα και κλείνουν σ΄αυτή, από την ακτή σε μήκος 5 μέτρα και σε βάθος 30cm. Στη συνέχεια μεταφέρονται σε ψυγείο στα πιστοποιημένα εργαστήρια, όπου μέσα σε έξι ώρες γίνονται οι αναλύσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...