Η Volkswagen «βάζει» στον πάγο την Τουρκία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, η Volkswagen «παγώνει» τις όποιες ενέργειες για την κατασκευή εργοστασίου στην Τουρκία

  • -
  • -

Η Volkswagen είχε συμφωνήσει για τη δημιουργία ενός εργοστασίου στην περιοχή της Σμύρνης, το οποίο και θα δημιουργούσε 4.000 θέσεις εργασίες στη γειτονική Τουρκία. Αρχικά, το πλάνο αναβλήθηκε το 2019 λόγω των επίμαχων στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία. Σήμερα, το μεγαλεπήβολο πλάνο και σχέδιο έρχεται να «παγώσει» ακόμα μία φορά η πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, Τούρκοι αξιωματούχοι αλλά και πηγές από τη γερμανική εταιρεία, ανέφεραν ότι η Volkswagen δεν θα προχωρήσει στη δημιουργία του εργοστασίου λόγω των οικονομικών επιπτώσεων που έχει o ιός στην αυτοκινητοβιομηχανία. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο Reuters, η Volkswagen θα επανεξετάσει το ζήτημα στο μέλλον και συγκεκριμένα όταν υπάρχει περιορισμός της πανδημίας.

Αναμφίβολα, θα πρόκειται για ακόμα ένα πολύ ισχυρό πλήγμα στην τουρκική οικονομία, αφού η συγκεκριμένη επένδυση θα άγγιζε τα 1,3 δις ευρώ και η παραγωγή τα 300.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...