Ηλεκτρικό με… “πράσινη βούλα”

Με ειδική σήμανση οι πινακίδες για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα στην Μ.Βρετανία από το φθινόπωρο

  • -
  • -

Νέα μέτρα παίρνει η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, με στόχο την παρακίνηση των πολιτών προς την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τη δυνατότητα τοποθέτησης διαφοροποιημένης πινακίδας θα έχουν οι ιδιοκτήτες τέτοιων οχημάτων απο το ερχόμενο φθινόπωρο. Η αλλαγή προϋποθέτει την τοποθέτηση μίας πράσινης κάθετης γραμμής στην αριστερή άκρη της πινακίδας, με τα υπόλοιπα χρώματα να είναι ίδια με τις κοινές πινακίδες.

Είναι μία πρώτη κίνηση του Υπουργείο Μεταφορών της χώρας στο ‘’δρόμο’’ προς την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας νέων αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης από το 2035 κι έπειτα. Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι νέες πινακίδες θα δώσουν την δυνατότητα στις αρχές να δημιουργήσουν και να εφαρμόσουν κανονισμούς που θα ευνοούν τα οχήματα που τις φορούν, με απώτερο σκοπό την προώθηση της ιδέας την ηλεκτροκίνησης στους πολίτες. Χωρίς ακόμα να έχουν ακριβή στοιχεία ως προς το ποια θα είναι αυτά τα προνόμια, μειωμένο κόστος σε θέσεις πάρκινγκ ή η δωρεάν χρήση δρόμων που κοστολογούνται λόγω των ρύπων, είναι μερικές από τις ιδέες που υπάρχουν στο τραπέζι.

Η επιβεβαίωση χρήσης του νέου είδους πινακίδων έρχεται μετά από μία παρουσίαση των συγκεκριμένων ιδεών τον περασμένο χρόνο στο Οντάριο του Καναδά. Το Καναδικό πρόγραμμα παρέχει στα ηλεκτρικά και τα plug-in υβριδικά οχήματα δωρεάν διόδια και δυνατότητα χρήσης λωρίδων που αφορά οχήματα με συγκεκριμένο αριθμό επιβατών και πάνω, ακόμα και αν βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο μόνο ο οδηγός.

Πέραν των ήδη υπαρχόντων μέτρων, το Υπουργείο Μεταφορών της Μ. Βρετανίας ανακοίνωσε μία ακόμα επένδυση 12 εκατομμυρίων λιρών για την εξέλιξη των ηλεκτρικών και υδρογονοκίνητων οχημάτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...