Βραβεύεται πριν καν κυκλοφορήσει στους δρόμους

Η πρωτότυπη Alfa Romeo Tonale αποτελεί τον προπομπό του πρώτου υβριδικού μοντέλου παραγωγής της ιταλικής μάρκας

  • -
  • -

Το βραβείο “Most Beautiful Show Car 2020” κατέκτησε η Alfa Romeo Tonale στα πλαίσια του 35ου Festival Automobile International. Η Tonale ψηφίστηκε από ένα πάνελ 17 κριτών που προέρχονται από το χώρο του design,των ΜΜΕ, της μόδας, αλλά και των αγώνων αυτοκινήτου. Επικεφαλής στο κομμάτι της εξωτερικής σχεδίασης της Tonale είναι ο Έλληνας Αλέξανδρος Λιώκης.

Το Festival Automobile International δημιουργήθηκε το 1986 στη Γαλλία (Chamonix) και σήμερα αποτελεί μία από τις πλέον σημαντικές εκδηλώσεις στο χώρο του αυτοκινήτου. Το βραβείο που κατέκτησε η Alfa Romeo Tonale απονεμήθηκε για πρώτη φορά το 1988 και θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις σε επίπεδο σχεδιασμού για το χώρο του αυτοκινήτου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΙΩΚΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ TONALE

Η τελετή της απονομής πραγματοποιήθηκε στο Hôtel des Invalides στο Παρίσι παρουσία περισσοτέρων από 700 προσωπικοτήτων από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, των τεχνών, των media και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Klaus Busse, Επικεφαλής Σχεδιασμού της FCA για την περιοχή ΕΜΕΑ, ο κ. Jerome Monce, CEO της FCA France και ο κ. Stéphane Labous, Brand Director της Alfa Romeo στη Γαλλία.

Ο κ. Busse δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να παραλαμβάνω αυτό το βραβείο. Η Tonale είναι ένα πρωτότυπο που αποτελεί ένα πραγματικό μανιφέστο της Alfa Romeo. Ένα συμπαγές και δυναμικό SUV που συνδυάζει το ιταλικό στιλ με την απόλυτη οδηγική απόλαυση. Το βραβείο αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά διακρίσεων που έχει κατακτήσει η μάρκα στα 110 χρόνια ζωής, τα οποία συμπληρώνει φέτος».   

Συνολικά πέντε μοντέλα της Alfa Romeo έχουν κατακτήσει στα πλαίσια του Festival Automobile International το βραβείο ''Most Beautiful Car of the Year'' (164, Brera, MiTo, 4C, Giulia), ενώ το 2006 η 8C Competizione κατέκτησε το Supercar Grand Prize.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...