Με τελική 403 χλμ.!

Η McLaren ολοκλήρωσε την εξέλιξη της Speedtail με το νέο της hypercar να διαθέτει τελική ταχύτητα 403 χλμ./ώρα!

  • -
  • -

Η McLaren ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο της hypercar, που δεν είναι άλλο από την εντυπωσιακή Speedtail. Η εξέλιξη του ταχύτερου και πλέον τεχνολογικά προηγμένου μοντέλου της βρετανικής εταιρίας βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση του. Μία από τις τελευταίες δοκιμασίες στις οποίες υποβλήθηκε ήταν το απόλυτο τεστ ταχύτητας. Ο επικεφαλής δοκιμαστής της McLaren, ο γνωστός Kenny Brack, κατάφερε να σημειώσει στο Kennedy Space Center στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών τελική ταχύτητα 403 χλμ./ώρα!

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το πρωτότυπο “XP2” κατάφερε στον αεροδιάδρομο να σημειώσει την συγκεκριμένη επίδοση 30 φορές! Αυτή ήταν και μία από τις τελευταίες δοκιμασίες της Speedtail, μετά από μία σειρά δοκιμών εξέλιξης σε πίστες ανά την Ευρώπη, όπως η Idiada της Ισπανίας και το Papenburg της Γερμανίας.

Η παραγωγή της Speedtail έχει ξεκινήσει και τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στους κατόχους τους το Φεβρουάριο του 2020. Θυμίζουμε, ότι το νέο hypercar της McLaren θα παραχθεί μόλις σε 106 αντίτυπα. Ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρίας, Mike Flewitt, είπε σχετικά: «Η δοκιμασία της τελικής ταχύτητας της Speedtail ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μάλιστα με τρομερή συνέπεια. Πιέσαμε το αυτοκίνητο στο όριο, αναδεικνύοντας τις κορυφαίες επιδόσεις της και την προηγμένη τεχνολογία της. Η Speedtail αποτελεί την επιτομή της φιλοσοφίας της McLaren και της επιθυμίας μας να θέτουμε νέα στάνταρ αναφορικά με τις επιδόσεις των hypercar.»

Επίσημες τεχνικές λεπτομέρειες για τη Speedtail δεν υπάρχουν, αλλά οι Βρετανοί αναφέρουν ότι διαθέτει υβριδική τεχνολογία με τον κινητήρα να αποδίδει 1.070 ίππους και 1.150 Nm ροπής. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, ενώ κύριο χαρακτηριστικό της είναι το μεγάλο μήκος του αμαξώματος. Με 5.137 χλστ. έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την μικρότερη αεροδυναμική αντίσταση, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά εντυπωσιακή και σχεδιαστικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...