Τα σχέδια της Maserati για όλα τα νέα μοντέλα της

Εξηλεκτρισμός, αυτόνομη οδήγηση και προηγμένες τεχνολογίες στο επίκεντρο της μάρκας

  • -
  • -

Μια επένδυση ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ θα πραγματοποιήσει ο όμιλος FCA στην Ιταλία έως το 2021 με φόντο την υποβοήθηση της διαδικασίας εξέλιξης των πρώτων ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων αλλά και την πλήρη αξιοποίηση της παραγωγικής δυνατότητας των εργοστασίων της στη χώρα.

Η εν λόγω επένδυση αφορά και τη Maserati, η οποία ανακοίνωσε ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την παραγωγή μιας σειράς νέων μοντέλων, τα οποία θα «φορούν» ηλεκτρικό μοτέρ και θα ενσωματώνουν προηγμένες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Όλα τα νέα μοντέλα θα παράγονται αποκλειστικά στην Ιταλία, με τη μάρκα να αναγγέλλει πως τόσο τα υβριδικά όσο και τα αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα δεν θα παραγκωνίζουν τις επιδόσεις. Αντιθέτως, τα μελλοντικά μοντέλα θα χαρακτηρίζονται από αυξημένη αυτονομία, δυνατότητα ιδιαίτερα ταχείας φόρτισης και δυναμισμό.

Έμφαση στην αυτόνομη οδήγηση

Ψηλά στην ατζέντα της μάρκας βρίσκεται η αυτόνομη οδήγηση. Ως εκ τούτου όλες οι Maserati, συμπεριλαμβανομένων των υφιστάμενων αναβαθμισμένων μοντέλων, θα διακρίνονται για τις αναπτυγμένες δυνατότητες τους αυτόνομης οδήγησης. Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στο επίπεδο αυτονομίας 2 (Level 2) το οποίο προσφέρει υποβοήθησης στους αυτοκινητοδρόμους, ενώ στη συνέχεια θα γίνει η μετάβαση στο Level 3 όπου ο οδηγός –σε πολλές περιπτώσεις- δεν θα χρειάζεται να έχει τα χέρια του στο τιμόνι.

Ο λόγος έγκειται στη δυνατότητα του μοντέλου να πραγματοποιεί ελιγμούς και να μετακινείται από τη μία λωρίδα στην άλλη, ενώ θα καθίσταται δυνατή η ασφαλής ακινητοποίηση του αυτοκίνητου, εφόσον ο οδηγός κριθεί ανήμπορος να διατηρήσει τον έλεγχο του οχήματος.


Ο εξηλεκτρισμός των μοντέλων

Επιπροσθέτως, το 2020 η μάρκα θα εκκινήσει την παραγωγική διαδικασία για την υβριδική Maserati Ghibli, η οποία θα είναι το πρώτο μοντέλο της πολυτελούς μάρκας που θα φορά ηλεκτρικό μοτέρ. Η Ghibli θα παράγεται στις εγκαταστάσεις της πόλης Modena, όπου πολλά υπάρχοντα μοντέλα της φίρμας ήδη υποβάλλονται σε δοκιμές για το μελλοντικό εφοδιασμό τους με ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα.

Σε δεύτερη φάση, στο επίκεντρο θα βρεθεί η δημιουργία ενός SUV το οποίο θα κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της φίρμας στο Cassino και θα ενσωματώνει πληθώρα καινοτόμων τεχνολογιών, ενώ στην εποχή της ηλεκτροκίνησης θα μεταβούν και τα GrandTurismo και GranCabrio (Τορίνο).

Τέλος, η παραγωγή των νέων μοντέλων θα συνοδευτεί και από την αναβάθμιση της υπάρχουσας γκάμας η οποία στελεχώνεται από τις Levante, Quattroporte και Ghibli.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...