Ηλεκτρικό των 10.000 ευρώ από τη Renault;

Πηγή έμπνευσης ενδεχομένως να αποτελέσει το K-ZE, το οποίο τιμάται προς 8.000 ευρώ

  • -
  • -
Ηλεκτρικό των 10.000 ευρώ από τη Renault;
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μολονότι η παρουσία στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης δεν βρισκόταν στα πλάνα της Renault, η ανάγκη για την πραγμάτωση ενός παγκόσμιου ντεμπούτου με φόντο το ολοκαίνουριο Captur δεν επέτρεψε στη γαλλική μάρκα να είναι απούσα από ένα τόσο μεγάλο event.

Η παραμονή της φίρμας στην IAA διήρκησε μόλις μία ημέρα, στο πλαίσιο της οποίας διεξήχθη και μια μεγάλη συνέντευξη Τύπου από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Thierry Bollore. Κεντρικοί πυλώνες ήταν τα σχέδια της Renault, η συμμαχία με τη Nissan και το μέλλον της αυτοκίνησης.

Σε περίοπτη θέση δεν θα γινόταν να βρεθεί και η ηλεκτροκίνηση, με τον Thierry Bollore να επισημαίνει πως προτεραιότητα συνιστά η δημιουργία ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης (mini), με τιμή γύρω στα 10.000 ευρώ.

«Με το Zoe βρήκαμε την οικονομική μας ισορροπία. Πλέον, επιθυμούμε να κάνουμε το ίδιο με μια πολύ χαμηλότερη τιμή. (σ.σ. Αυτό το σενάριο) συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Επικεντρωνόμαστε στην εξέλιξη ενός αμιγώς ηλεκτρικού που θα τοποθετείται στην κατηγορία των μίνι και θα έχει τιμή γύρω στα 10.000 ευρώ. Απόδειξη πως μπορούμε να το υλοποιήσουμε συνιστά το K-ZE που μόλις λανσάραμε στην Κίνα.

Αναφορικά με το K-ZE, πρόκειται για ένα μικρό crossover το οποίο προορίζεται για την κινεζική αγορά και θα τιμάται προς 8.000 ευρώ. Πολλοί αναλυτές, μάλιστα, θεωρούν πως το υπό διαβούλευση μοντέλο της Renault θα αποτελεί την «ευρωπαϊκή εκδοχή» του K-ZE και θα κυκλοφορεί στη Γηραιά Ήπειρο με τιμή γύρω στα 11.000 ευρώ.

Σύμφωνα, τέλος, με τον Bollore, μακροπρόθεσμα δεν αποκλείεται να δούμε και κάποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα φέρουν τη «σφραγίδα» της Dacia.

Διευκρινίζεται πως αμφότερες οι φωτογραφίες απεικονίζουν το μοντέλο K-ZE που θα κυκλοφορήσει στην Κίνα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...