Φορολογικά κίνητρα για την αγορά κράνους εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα αυστηροποιηθούν παράλληλα οι έλεγχοι για τους αναβάτες που δεν θα φορούν κράνος

  • -
  • -

Φορολογικά κίνητρα για την αγορά κράνους για δίκυκλα και αύξηση των προστίμων για τη μη χρήση τους προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και της συνακόλουθης συνάντησης με την ηγεσία του υπουργείου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τα ζητήματα οδικής ασφάλειας «απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για τη νέα διακυβέρνηση», επισημαίνοντας πως είναι «αδιανόητο να θρηνούμε τόσους ανθρώπους στην άσφαλτο».

Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποίησε τη δέσμευσή του σε ένα μακροχρόνιο σχέδιο που θα περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις στον τρόπο εκπαίδευσης των νέων οδηγών, ενώ αναμένεται και η αυστηροποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

«Δεν πρόκειται να δεχθώ καμία απόκλιση από την υποχρεωτική χρήση κράνους για τα δίκυκλα. Όπως εφαρμόζουμε τον αντικαπνιστιτικό νόμο έτσι θα καταστήσουμε και απολύτως σαφές ότι τα κράνη είναι υποχρεωτικά. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλους θανάτους ανθρώπων, οι οποίοι δεν φορούσαν κράνη. Αυτό θα το πλαισιώσουμε και με ένα πλέγμα φορολογικών κινήτρων έτσι ώστε η απόκτηση του κράνους να γίνει πιο οικονομική. Όλα αυτά τα μέτρα θα έχουν εξαγγελθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο ΑΠΕ, στη συνάντηση εξετάστηκε το ενδεχόμενο ο ΦΠΑ στα κράνη να μειωθεί από το 24% στο 13%.

KATEBΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 68 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPAD

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 68 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται και η βελτίωση των οδικών συγκοινωνιών, ένα ζήτημα που, τις τελευταίες μέρες, έχει βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων λόγω των μειωμένων δρομολογίων σε λεωφορεία και μετρό.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «απαξίωση του συγκοινωνιακού έργου» ενώ εξέφρασε την απόλυτη του εμπιστοσύνη στην ηγεσία του υπουργείου, όσον αφορά την αύξηση της συχνότητας διενέργειας των δρομολογίων τόσο στην Αθήνα όσο και τη Θεσσαλονίκη.

Στη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης των πολιτών μέσω των ΜΜΜ επέμεινε και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Εστίασε στις «τεράστιες καθυστερήσει»ς, ένα φλέγον ζήτημα το οποίο διέγνωσε η ηγεσία του υπουργείου κατόπιν της πρόσφατης επίσκεψης στο μετρό.

Όπως κατέστη εμφανές, κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο «το ένα τρίτο των συρμών δεν βρίσκεται σε λειτουργία», ενώ όπως προκύπτει εργάζονται 145 οδηγοί της ΣΤΑΣΥ, από τους συνολικά 500.

Τέλος στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν και τα μεγάλα οδικά έργα που πρέπει να ολοκληρωθούν, όπως είναι αυτά του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος και του ΒΟΑΚ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...