Τα μοντέλα που αυξάνουν τις πωλήσεις Renault - Nissan - Mitsubishi

Αύξηση κατά 5,1% σημειώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2018

  • -
  • -

Μετά και την προσθήκη της Mitsubishi, ο όμιλος Renault-Nissan διεκδικεί την πρωτιά στον τομέα των πωλήσεων παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε, το πρώτο μισό του 2018 (έως τις 30 Ιουνίου) οι πωλήσεων νέων οχημάτων ανήλθαν σε 5.538.530, αυξημένες κατά 5,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Ένα στα εννέα αυτοκίνητα που πωλούνται ανήκουν στο γαλλο-ιαπωνικό όμιλο.

Η άνοδος οφείλεται κυρίως στην αυξημένη ζήτηση για SUV και crossover, όπως επίσης για pick-up, ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Η Renault ανακοίνωσε άνοδο στις πωλήσεις των Clio, Captur, Scenic, η Dacia έκανε νέο ρεκόρ, η Nissan κατέγραψε άνοδο στα Note, Serena, X-Trail, Qashqai και η Mitsubishi στα Eclipse Cross, XPANDER.

Το μερίδιο της Renault στα ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη έφθασε το 21,9% χάρη στα ZOE και Kangoo Z.E., ενώ η Nissan βλέπει το νέο Leaf να καταγράφει συνεχή άνοδο στις πωλήσεις. Από την πλευρά της, η Mitsubishi διαθέτει το best seller plug-in υβριδικό SUV, το Outlander PHEV.

Renault και Dacia κατέγραψαν μαζί 2,1 εκατ. ταξινομήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2018, η Nissan (μαζί με Infiniti και Datsun) 2,8 εκατ. και η Mitsubishi πάνω από 600.000 οχήματα.

Το εξαετές πλάνο του ομίλου Renault-Nissan-Mitsubishi προβλέπει ότι το 2022 οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν τα 14 εκατ. οχήματα (έναντι 10,6 εκατ. το 2017).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...