Νέος Πρόεδρος στην Audi μετά τη σύλληψη του Stadler

Προσωρινός επικεφαλής της μάρκας ο Abraham Schot

  • -
  • -

Ένα 24ωρο μετά την απόφαση δικαστηρίου του Μονάχου για την κράτηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Audi, Rupert Stadler, λόγω του dieselgate, το εποπτικό συμβούλιο της γερμανικής μάρκας εξέλεξε τον αντικαταστάτη του. Τη θέση του Stadler αναλαμβάνει μέχρι νεωτέρας ο Abraham Schot (δεξιά στη φωτογραφία) έως σήμερα μέλος του ΔΣ της Audi, με ευθύνη τους τομείς των Πωλήσεων και του Μάρκετινγκ.

Στην ανακοίνωση της Audi αναφέρεται ότι ο ίδιος ο Stadler (αριστερά στη φωτογραφία) ζήτησε από το εποπτικό συμβούλιο να τον απαλλάξει των καθηκόντων του, ήταν όμως δεδομένο ότι μετά τις εξελίξεις δεν θα μπορούσε να διατηρηθεί στη θέση του. Η απαλλαγή (σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της γερμανικής μάρκας) είναι προσωρινή, έως διευκρινιστούν όλες οι συνθήκες που οδήγησαν στη σύλληψη του Stadler.

Μετά από πολύμηνες έρευνες από τη γερμανική δικαιοσύνη προς το πρόσωπό του, ο Rupert Stadler συνελήφθη κατηγορούμενος για το σκάνδαλο με τις παραποιημένες εκπομπές ρύπων των κινητήρων diesel. Ο Stadler κατηγορείται για απάτη λόγω του παράνομου λογισμικού που είχε τοποθετηθεί σε εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα οχήματα της Audi και έδειχνε χαμηλότερες εκπομπές CO2 από τις πραγματικές. Οι δικαστικές αρχές διέταξαν την κράτησή του καθώς φοβούνται ότι μπορεί να παραποιήσει ή να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...