Νέοι, πιο οικονομικοί, κινητήρες για το Opel Astra

Πληρούν ήδη τις προδιαγραφές ρύπων που θα γίνουν υποχρεωτικές το Σεπτέμβριο του 2019

  • -
  • -

Από τους 1.6 βενζίνης και 1.6 diesel θα αρχίσει η αναβάθμιση των κινητήρων του Astra ώστε να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές ρύπων Euro 6d-TEMP, οι οποίες θα είναι υποχρεωτικές για όλα τα νέα αυτοκίνητα από το Σεπτέμβριο του 2019. Σταδιακά όλοι οι κινητήρες του μικρομεσαίου μοντέλου της Opel θα πληρούν τις συγκεκριμένες προδιαγραφές, που περιλαμβάνουν δοκιμές υπό πραγματικές συνθήκες (Real Driving Emissions - RDE).

Οι νέοι 1.6 βενζίνης (με 200 ίππους) και 1.6 diesel (με 136 ίππους) θα εμφανιστούν αρχικά στο 5θυρο hatchback και λίγες εβδομάδες αργότερα και στο Sports Tourer. Τόσο στο hatch όσο και στο Sports Tourer o 1.6 turbo βενζίνης εμφανίζει μέση κατανάλωση 6,2 lt/100 km και 144 g. CO2 ανά km. Ο βενζινοκινητήρας εφοδιάζεται με φίλτρο μικροσωματιδίων GPF (Gasoline Particulate Filter).

ΝΕΟΣ 1.5 DIESEL ΓΙΑ ΤΟ OPEL GRANDLAND X

Ο 1.6 turbodiesel χρειάζεται 4,4 lt καυσίμου ανά 100 km και εκπέμπει στο περιβάλλον 116 g. CO2 ανά km. Φέρει καταλύτη SCR και διάλυμα AdBlue που περιορίζει τις εκπομπές των επιβλαβών οξειδίων του αζώτου (NOx). Έτσι τα Opel με το συγκεκριμένο κινητήρα δεν θα επηρεάζονται από πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας παλαιών diesel στο κέντρο των πόλεων.

Το στρατηγικό πλάνο της Opel προβλέπει το λανσάρισμα 4 ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών μοντέλων έως το 2020. Η αρχή θα γίνει με το υβριδικό Grandland X και το επόμενο Corsa που θα κυκλοφορήσει και σε 100% ηλεκτρική έκδοση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...