Η διαδικασία για να μην πληρώνετε διόδια στην Αττική

Αφορά τους μόνιμους κατοίκους των Δήμων Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς και Ωρωπού

  • -
  • -
Η διαδικασία για να μην πληρώνετε διόδια στην Αττική
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά δίνει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε όσους δικαιούνται ελεύθερη διέλευση από τα διόδια στην Αττική. Η απαλλαγή αφορά τους μόνιμους κατοίκους των Δήμων Αχαρνών, Διονύσου και Κηφισιάς από την έναρξη εφαρμογής του Ηλεκτρονικού Συστήματος Αναλογικής Χρέωσης Διοδίων καθώς και τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού από τα υπάρχοντα πλευρικά διόδια.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Στη συμφωνία ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και την εταιρεία παραχώρησης προβλέπεται ότι οι δημότες – μόνιμοι κάτοικοι των Δήμων, Διονύσου, Κηφισιάς και Αχαρνών δεν θα πληρώνουν διόδια, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που καλύπτουν και οι τρεις Δήμοι, με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης, αφού νωρίτερα δεν θα κατασκευαστούν οι σταθμοί διοδίων.

Για τους δημότες – μόνιμους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού προβλέπεται με το πέρας της καταγραφής ελεύθερη διέλευση από τους 8 πλευρικούς σταθμούς διοδίων, ενώ, όπως ήδη έχει δηλώσει ο Υπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης θα υπάρξει πρόσθετη διαπραγμάτευση για να υπάρξει σχετική μέριμνα και για τα μετωπικά διόδια. Σημειώνεται ότι η καταγραφή αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τις προβλέψεις πιθανών πρόσθετων απαλλαγών.

Στην ίδια συμφωνία προβλέπεται η ελεύθερη διέλευση των συμπολιτών μας με αναπηρία (ΑμεΑ), που επίσης πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.

Τι ισχύει για τους εργαζόμενους στις περιοχές αυτές

Για τους εργαζόμενους στις περιοχές, συχνούς χρήστες του αυτοκινητόδρομου, η συμφωνία προβλέπει εκπτωτικές χρεώσεις, αναλόγως τον αριθμό των διελεύσεων ανά μήνα, που φθάνουν σε ποσοστό 50%.

Δημιουργείται ειδικό Εκπτωτικό Πρόγραμμα Εργαζομένων που θα αφορά τους εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας, οι οποίοι χρησιμοποιούν καθημερινά τον αυτοκινητόδρομο, για να μετακινηθούν από και προς το χώρο εργασίας τους. Θα εφαρμόζεται ανά ημερολογιακό μήνα και επιπλέον των τυχόν υφισταμένων εκπτωτικών προγραμμάτων μηνιαίων διαδρομών, παρέχοντας πέντε επιπλέον διαδρομές χωρίς την καταβολή αντιτίμου, αμέσως μετά την 40η μηνιαία διέλευση.

Συγκεκριμένα θα παρέχεται :

Από την 11η ως την 20η διέλευση, έκπτωση 5%,

Από την 21η ως την 30η διέλευση, έκπτωση 15%,

Από την 31η ως την 40η διέλευση, έκπτωση 20%,

Από την 41η ως την 45η διέλευση, δωρεάν διέλευση

Από την 46η ως την 50η διέλευση, έκπτωση 40%,

Από την 51η διέλευση, έκπτωση 50%

Ποια είναι τα έγγραφα που πρέπει να καταθέσουν οι δικαιούχοι πολίτες των τεσσάρων δήμων:

Τα έγγραφα πρέπει να κατατεθούν σε ηλεκτρονική μορφή ΕΔΩ και είναι τα εξής:

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας του προσώπου που θα εγγραφεί στον κατάλογο ως μόνιμος κάτοικος.

Αντίγραφο πρόσφατου Εκκαθαριστικού Εφορίας

Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων για τα οποία ζητείται η διέλευση από τα διόδια ως όχημα μόνιμου κατοίκου

Για τα ΑμεΑ θα πρέπει να υποβληθεί δελτίο στάθμευσης ΑΜΕΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...