Η SEAT θέλει να ξαναπάρει την κορυφή από την AMG

Γι’ αυτό και ετοιμάζει ένα «θηρίο» 335+ ίππων

  • -
  • -

Η Mercedes-AMG E63 S είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα station wagon που έχουν κατασκευαστεί. Με 612 ίππους από τον 4λιτρο V8 biturbo και 0-100 km/h σε μόλις 3,5 sec είναι κάποιοι από τους λόγους που κατάφερε να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο για station wagon μέσα στο Nurburgring, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του SEAT Leon Cupra ST.

Από τη μία η Mercedes-Benz σημείωσε τον χρόνο των 7 λεπτών 45 δευτερολέπτων και 19 κλάσματα με το estate της, ενώ 13 δευτερόλεπτα αργότερα, το γρήγορο SEAT της ίδιας κατηγορίας πέρασε τη γραμμή τερματισμού.

Φυσικά κάτι τέτοιο στεναχώρησε την ισπανική φίρμα, ωστόσο το πείσμα της την έκανε να δουλέψει πιο σκληρά και να αρπάξει για ακόμα μια φορά τα σκήπτρα του γρηγορότερου wagon της «Πράσινης Κόλασης». Η SEAT, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζει μια ακόμα ισχυρότερη έκδοση, τη Leon Cupra R ST, η οποία θα εφοδιάζεται με τον γνώριμο 2λιτρος turbo κινητήρα που θα ξεπερνάει τους 335 ίππους. Παράλληλα, θα συνδυάζεται με το σύστημα τετρακίνησης της εταιρείας, παρόλο που η hatchback έκδοση είναι προσθιοκίνητη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...