Πρόταση κατάργησης διοδίων λόγω Τεμπών

Επιτροπές πολιτών ζητούν την αναστολή πληρωμής τους

  • -
  • -

Το πρόβλημα με το κλείσιμο των διοδίων δεν έχει πτοήσει την κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου που διαχειρίζεται τον τμήμα Μαλιακός-Κλειδί από την είσπραξη των διοδίων στους υπόλοιπους σταθμούς που λειτουργούν κανονικά.

Οι επιτροπές πολιτών «Ακρίβεια-Stop» και η Πανελλαδική Επιτροπή Κατά των Διοδίων που συστήθηκε ζητούν από τα αρμόδια Υπουργεία να καταλογίσουν ευθύνες στην κοινοπραξία του έργου για την κατολίσθηση που έχει κόψει την Ελλάδα στα δύο και στοίχισε τη ζωή στον Ιταλό μηχανικό. Οι επιτροπές υποστηρίζουν ότι η μέθοδος διάνοιξης των τούνελ με τη χρήση εκρηκτικών που επέλεξε η κοινοπραξία, προκάλεσαν σοβαρές βλάβες στο έδαφος, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα τις καταπτώσεις που έκλεισαν τα Τέμπη. Μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές και να ξανανοίξει κανονικά ο δρόμος, οι επιτροπές ζητούν να μην εισπράττονται διόδια στο άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη καθώς το κόστος των επιπλέον χιλιομέτρων λόγω των παρακάμψεων έχει επιβαρύνει αρκετά τους οδηγούς.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνει ημερίδα «δημόσιας αντιπαράθεσης» το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 12 μ.μ.  και καλεί την εργολήπτρια εταιρεία να συμμετάσχει σε συζήτηση για τα αίτια των καταπτώσεων των πρανών. Σημειωτέων ότι οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν σχεδόν ενάμιση μήνα μετά το συμβάν από μια Ελβετική εταιρεία, ενώ κανείς αρμόδιος δεν έχει δεσμευτεί για το χρονικό ορίζοντα αποπεράτωσης, αλλά ούτε για το ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο».

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...