Τα «πράσινα» τρένα της Audi

Χρησιμοποιούν καθαρή ηλεκτρική ενέργεια για να μεταφέρουν τα αυτοκίνητα της γερμανικής μάρκας

  • -
  • -

Η στροφή προς τον ηλεκτρισμό αφορά κάθε τομέα της αυτοκίνησης, από την παραγωγή έως την μεταφορά και την κίνηση των οχημάτων. Για παράδειγμα, η Audi χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλεκτρικά τρένα για να μεταφέρει τα αυτοκίνητά της από τα δύο εργοστάσια επί γερμανικού εδάφους, στο Ingolstadt και το Neckarsulm.

Η Audi συνεργάζεται με την μεταφορική σιδηροδρομική εταιρεία DB Cargo από το καλοκαίρι του 2010. Τότε άρχισαν οι μεταφορές αυτοκινήτων με ηλεκτρικά τρένα από το Ingolstadt στο λιμάνι του Emden, ενώ το 2012 προστέθηκε και το εργοστάσιο του Neckarsulm. Μέχρι σήμερα έχουν μεταφερθεί σχεδόν 1,6 εκατ. Audi και το περιβάλλον έχει γλυτώσει 63.000 τόνους CO2.

Το σημαντικό είναι ότι η ηλεκτρική ενέργεια για την κίνηση των τρένων προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μάλιστα με τα ίδια τρένα φθάνουν στα δύο εργοστάσια της Audi και τα εξαρτήματα που απαιτούνται για την κατασκευή των αυτοκινήτων.

Στόχος για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία είναι όλη η διαδικασία από την παραγωγή, την μεταφορά και τη χρήση των οχημάτων να μην επιβαρύνει με ρύπους την ατμόσφαιρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...