Το νέο video με την πρόοδο εργασιών στην Ιόνια Οδό

Έχει ολοκληρωθεί πλέον το τμήμα 102 χλμ από το Αντίρριο έως την Αμφιλοχία

  • -
  • -

Εντός του Αυγούστου αναμένεται να ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός που διατρέχει το δυτικό άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώνοντας το Αντίρριο με τα Ιωάννινα. Τότε οι χρήστες του αυτοκινητόδρομου θα διανύουν τα 196 χλμ εντός 1,5 ώρας.

Η παραχωρησιούχος εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο video με την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών. Με την παράδοση του πρώτου τμήματος αμέσως μετά τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», προς χρήση έχει δοθεί το ενιαίο τμήμα των 102 χιλιομέτρων έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας, με 2 λωρίδες κυκλοφορίας και ΛΕΑ σε το μήκος.

Στο τμήμα περιλαμβάνονται η σήραγγα της Μακύνειας μήκους 542 μέτρων, η σήραγγα της Κλόκοβας μήκους 2.950 μέτρων, η γέφυρα που περνάει πάνω από τον ποταμό Εύηνο συνολικού μήκους 260 μέτρων και μέγιστου ύψους 35 μέτρων, η σήραγγα της Καλυδώνας μήκους 1.200 μέτρων.

Με την παράδοση του εν λόγω τμήματος σε κυκλοφορία, η χρονοαπόσταση από το Αντίρριο έως την Αμφιλοχία, μειώθηκε στα 50 περίπου λεπτά, αντί 1 ώρας και 35 λεπτών που απαιτούνταν μέσω της υφιστάμενης Εθνικής Οδού.

Στη συνέχεια του video παρουσιάζεται το σχεδόν ολοκληρωμένο τμήμα Αμφιλοχία – Σελλάδες Άρτας, συνολικού μήκους 27 χιλιομέτρων. Η παράδοση του εν λόγω τμήματος καθυστέρησε από προβλήματα με τη διαδικασία απαλλοτριώσεων στην περιοχή του Κρίκελλου Αιτωλοακαρνανίας. Στο συγκεκριμένο τμήμα περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη γέφυρα της Ιόνιας Οδού, αυτή του Μενιδίου, συνολικού μήκους 532 μέτρων και μέγιστου ύψους 33 μέτρων. Το εν λόγω τμήμα πρόκειται να παραδοθεί σε κυκλοφορία τον προσεχή Ιούλιο.

Το «ταξίδι» συνεχίζεται στο επίσης λειτουργούν τμήμα συνολικού μήκους 53 χλμ, από Σελλάδες Άρτας έως Πέρδικα Ιωαννίνων, το οποίο παραδόθηκε σε κυκλοφορία τον περασμένο Μάρτιο, μειώνοντας τη χρονοαπόσταση της εν λόγω διαδρομής σε λιγότερο από 30 λεπτά αντί  σχεδόν 1 ώρας που απαιτούνταν πριν μέσω της υφιστάμενης Eθνικής Oδού. Και στο συγκριμένο τμήμα παραλαμβάνονται σημαντικά τεχνικά, όπως μεταξύ άλλων, η γέφυρα Γυμνότοπου συνολικού μήκους 252 μέτρων και μέγιστου ύψους 30 μέτρων, καθώς και η γέφυρα Τσαγκαρόπουλου - η εντυπωσιακότερη του έργου -  συνολικού μήκους 447 μέτρων και μέγιστου ύψους 57 μέτρων.

Τέλος παρουσιάζεται το σχεδόν ολοκληρωμένο τμήμα από την Πέρδικα Ιωαννίνων έως τον Ανισόπεδο Κόμβο με την Εγνατία Οδό, συνολικού μήκους 14 χιλιομέτρων. Την παράδοση του εν λόγω τμήματος, καθυστέρησαν προβλήματα απαλλοτριώσεων στην περιοχή του Αβγού. Σε αυτά τα 14 χλμ.  περιλαμβάνονται σημαντικά τεχνικά όπως η γέφυρα Κρυφοβού συνολικού μήκους 280 μέτρων, καθώς και η σήραγγα της Αμπελιάς μήκους 900 μέτρων. Το εν λόγω τμήμα πρόκειται να παραδοθεί σε κυκλοφορία τον προσεχή Αύγουστο

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...