Πολλά αστέρια σε νέα μοντέλα από τον Euro NCAP

Τα Skoda Kodiaq, MINI Countryman, Nissan Micra και Suzuki Swift ήταν στην τελευταία φουρνιά δοκιμασιών του οργανισμού ασφάλειας

  • -
  • -

Τέσσερα νέα μοντέλα μπήκαν στο μικροσκόπιο του Euro NCAP αυτή την περίοδο με τα αποτελέσματα να ποικίλουν. Πιο συγκεκριμένα το Skoda Kodiaq απέσπασε 5 αστέρια, παίρνοντας στους επιμέρους τομείς που αφορούν την ασφάλεια των ενηλίκων, των παιδιών, των πεζών και τα επικουρικά συστήματα ασφάλειας, 92%, 77%, 71% και 54% αντίστοιχα.

Την ανώτερη διάκριση απέσπασε και το νέο MINI Countryman με 5 αστέρια και 90% όσον αφορά την ασφάλεια των ενηλίκων, 80% αυτή των παιδιών, 64% των πεζών και 51% στα επικουρικά συστήματα ασφάλειας.

Ανάλογα καλά πήγε και το νέο Nissan Micra στην πλούσια εξοπλιστικά εκδοχή του με συστήματα ασφάλειας, αποσπώντας 5 αστέρια και ποσοστά στους επιμέρους τομείς που ανήλθαν στο 91% όσον αφορά τους ενήλικες, 79% στα παιδιά, 79% στους πεζούς και 72% στα συστήματα ασφάλειας, τιμή η οποία διαμορφώνεται στο 49% στη βασική του έκδοση, με το συνολικό αποτέλεσμα να είναι χαμηλότερο κατά ένα, πέφτοντας στα 4 αστέρια.

Σύμφωνα με τις νέες δοκιμασίες που αξιολογούν και το επίπεδο εξοπλισμού, το Suzuki Swift απέσπασε 4 αστέρια στην «καλή» του έκδοση με ποσοστά 88%, 75%, 69% και 44%, για ενήλικες, παιδιά, πεζούς και συστήματα ασφάλειας αντίστοιχα. Ωστόσο με το βασικό επίπεδο εξοπλισμού περιορίστηκε στα 3 αστέρια, αφού στην αξιολόγηση των συστημάτων ασφάλειας έπεσε το ποσοστό στα 25%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...