Πραγματικές καταναλώσεις από την Opel

Βασισμένες στο Κύκλο WLTP, σε πραγματικές συνθήκες δρόμου και οδήγησης

  • -
  • -

Η Opel είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία από τη Γερμανία που δημοσίευσε τιμές κατανάλωσης σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης στον δρόμο στον κύκλο WLTP (Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure). Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύονται στον ιστότοπο της Opel και σε αντιπαραβολή με τις τυποποιημένες καταναλώσεις του κύκλου NEDC (New European Driving Cycle), οι τιμές του οποίου θα είναι χαμηλότερες.

Οι πρώτες δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων με τα αποτελέσματα του κύκλου οδήγησης WLTP δίπλα στα υποχρεωτικά δεδομένα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων του κύκλου NEDC αφορούν το νέο Astra hatchback και Sports Tourer. Ενώ ο ισχύων κύκλος NEDC ορίζει τις τιμές σε κατηγορίες «πόλης, εκτός πόλης και μικτού κύκλου», βάσει ενός θεωρητικού προφίλ οδήγησης, το WLTP χρησιμοποιεί «αληθινά» οδηγικά προφίλ από μία παγκόσμια στατιστική έρευνα.

Ο κύκλος οδήγησης WLTP υποδιαιρείται σε τέσσερες ενότητες με διαφορετικές μέσες ταχύτητες: χαμηλή, μεσαία, υψηλή και πολύ υψηλή. Κάθε ενότητα περιέχει μία ποικιλία οδηγικών φάσεων, φάσεις σταματήματος, επιτάχυνσης και φρεναρίσματος που αντιπροσωπεύουν καθημερινά προφίλ οδήγησης.

Οι τιμές που δημοσιεύει η Opel ορίζονται ως εξής: Κάθε συνδυασμός κινητήρα/κιβωτίου δοκιμάζεται με τον πιο οικονομικό και τον πιο ενεργοβόρο εξοπλισμό οχήματος. Η χαμηλότερη κατανάλωση αντιπροσωπεύει τη χαμηλότερη μέτρηση από τις τέσσερις φάσεις του κύκλου WLTP, χρησιμοποιώντας την κατανάλωση ενός οχήματος με τον πιο οικονομικό εξοπλισμό του σχετικού συνδυασμού κινητήρα & κιβωτίου. Η πάνω τιμή αντιπροσωπεύει την υψηλότερη μέτρηση των τεσσάρων φάσεων WLTP, και προέρχεται από την αντίστοιχη κατανάλωση του οχήματος με τον πιο ενεργοβόρο εξοπλισμό.

Η κατανάλωση μικτού κύκλου στον κύκλο NEDC του 5θυρου Astra hatchback, για παράδειγμα, με κινητήρα 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo (150 hp), εξάρι μηχανικό κιβώτιο και σύστημα start/stop, είναι 5,1-4,9 lit / 100 km και εκπομπές CO2 117-114 g/km. Το φάσμα τιμών κατανάλωσης που βασίζεται στον κύκλο WLTP του ιδίου μοντέλου, μετρημένο σύμφωνα με τα παραπάνω, είναι 8,5-5,0 l/100 km.

Με τον 1.6 CDTI diesel (110 hp) , εξάρι μηχανικό κιβώτιο και σύστημα start/stop, η κατανάλωση του Astra hatchback είναι 3,4-3,3 l/100 km (91-88 g/km CO2) στο μικτό κύκλο NEDC. Το φάσμα τιμών κατανάλωσης που βασίζεται στον κύκλο WLTP του ιδίου μοντέλου, μετρημένο σύμφωνα με τα παραπάνω είναι 5,7-4,2 l/100 km. Ενώ τα αποτελέσματα που βασίζονται στον κύκλο WLTP είναι πιο αντιπροσωπευτικά των πραγματικών, καθημερινών συνθηκών οδήγησης σε σχέση με τις τιμές NEDC. Η μέτρηση εξακολουθεί να γίνεται με τη χρήση ενός τυποποιημένου, προκαθορισμένου κύκλου οδήγησης σε διάταξη δοκιμής. Αυτό σημαίνει ότι η πραγματική κατανάλωση υπό ορισμένες συνθήκες στην καθημερινή ζωή μπορεί να αποκλίνει – για παράδειγμα οδηγώντας με υψηλή ταχύτητα στη γερμανική «Autobahn» – και να προκαλέσει υψηλότερη κατανάλωση από την αναφερόμενη.

Μέχρι το 2017 σύμφωνα με την Ε.Ε. ο ισχύων, επίσημος τρόπος μέτρησης New European Driving Cycle (NEDC) θα αντικατασταθεί με τον πιο σύγχρονο WLTP.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...