IONIQ: Το ηλεκτρικό-υβριδικό μοντέλο της Hyundai

Το παγκόσμιο - τρία σε ένα - μοντέλο της Hyundai αποκαλύπτεται

  • -
  • -

Το IONIQ θα είναι ένα παγκόσμιο μοντέλο, που θα κυκλοφορήσει σε όλες τις αγορές του κόσμου και μάλιστα σε τρεις παραλλαγές, για αυτό και το - τρία σε ένα – που γράψαμε στον υπότιτλο. Πιο συγκεκριμένα θα είναι διαθέσιμο ως υβριδικό, plug-in υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό.

Μπορεί κάλλιστα να είναι ο ανταγωνιστής του Toyota Prius, αν το δούμε από την υβριδική του υπόσταση. Ενδεχομένως και από την αισθητική του πλευρά, αφού το lift-back αμάξωμα, του χαρίζει εκτός από πρακτικότητα και πολλά κοινά σημεία στη σχεδίασή του με το ιαπωνικό υβριδικό μοντέλο.

Εξάλλου, η πρώτη έκδοση του Hyundai IONIQ που θα βγει στην παραγωγή θα είναι η υβριδική. Στο εσωτερικό η εικόνα είναι τυπική… Hyundai, με κάποια νέα στοιχεία, όπως το κοφτό τιμόνι και οι μπλε λεπτομέρειες. Έμφαση στην τεχνολογία δίνει η μεγάλη οθόνη αφής, ενώ προσοχή έχει δοθεί στην ποιότητα και στην πρακτικότητα, με πολλές θήκες.

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο, διπλού συμπλέκτη, με έξι σχέσεις, ενώ πιο πίσω στο εσωτερικό, φαίνεται στη θέση του συμβατικού χειρόφρενου, ένα ηλεκτρικό. Χωρίς να έχουν ακόμα ανακοινωθεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, ακούγεται ότι κάτω από το καπό του IONIQ θα βρίσκεται ο 1.600άρης GDI με 105 ίππους και 146 Nm ροπής, ο οποίος θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτρικό 45 ίππων και 170 Nm ροπής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...