ΔΟΚΙΜΗ: 6 Supermini Diesel 1.1 έως 1.3 λίτρα

Mε πετρελαιοκινητήρα από 75 έως 95 ίππους

  • -
  • -

Τα supermini είναι η σημαντικότερη κατηγορία στην Ελλάδα, με μερίδιο πάνω από 40% της συνολικής αγοράς για το πρώτο 8μηνο του 2015. Φυσικά, τα diesel είναι αυτά που κυριαρχούν στις επιλογές των αγοραστών, οι οποίοι βάζουν πλέον σε προτεραιότητα την οικονομία καυσίμου. Ψάξαμε στις εκατοντάδες δοκιμές του GOCAR και βρήκαμε 6 supermini με μικρό πετρελαιοκινητήρα από 1,1 έως 1,3 λίτρα. Πατήστε πάνω στις εικόνες για να διαβάσετε ολόκληρες τις δοκιμές και στο τέλος, ψηφίστε στο παρακάτω poll ποιο θεωρείτε καλύτερο.

 

Alfa Romeo MiTo 1.3 Diesel JTDM-2 85 PS

Μπορεί να έχουμε συνδέσει τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα με την οικονομία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οι οδηγοί τους θα πρέπει να συμβιβαστούν σε εμφάνιση, χαρακτήρα ή οδηγική αίσθηση. Η MiTo είναι απόδειξη πως ένα diesel δεν είναι απαραίτητα ένα βαρετό κουτάκι που καίει λίγο καύσιμο. Έχει γνήσιο μιλανέζικο DNA σε εμφάνιση και στην οδήγηση, προσθέτοντας σε αυτά την οικονομία και την ευχρηστία στην καθημερινότητα.

 

 

Fiat Punto 1.3 MJT 85hp

Το Punto 1.3 MultiJet ΙΙ είναι ιδανικό για όσους έχουν αυξημένες μεταφορικές ανάγκες και θέλουν η επιλογή τους να συνδυάζει οικονομία και επιδόσεις που μόνον ένας κινητήρας diesel μπορεί να εκπληρώσει.

 

 

Hyundai i20 1.1 CRDi

Θα πρέπει να έχεις μετριασμένες απαιτήσεις επιδόσεων από το μικρό κινητήρα των 75 ίππων, όμως από εκεί και πέρα το i20 θα σου βάλει τα γυαλιά με την ουσία του. Χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά με προσεγμένη δοσολογία σε όλα του τα συστατικά, γενναιοδωρία στην ευρυχωρία και σωστή τιμή, το νέο σουπερμίνι ήρθε για να βάλει την υπογραφή του στην κατηγορία.

 

 

Lancia Ypsilon 1.3 Diesel 95 PS

Το Υpsilon S Momodesign απευθύνεται σύμφωνα με τη Lancia κυρίως σε αντρικό κοινό, ωστόσο μάλλον δυναμικές υπάρξεις του ωραίου φύλου θα προσελκύσει περισσότερο. Πρόκειται για ένα οικονομικό, ευχάριστο και κομψό καθημερινό αυτοκίνητο με σπορ στυλ, όχι σπορ χαρακτήρα.

 

 

Opel Corsa 1.3 D

Αναβαθμισμένη στα βασικά σημεία που είχε ανάγκη ο προκάτοχος, η νέα γενιά Corsa μέλει να γίνει το νέο Best Seller της κατηγορίας κυρίως λόγω του diesel κινητήρα των 95 ίππων που έχει καλομάθει τον Έλληνα να πληρώνει λίγα και να παίρνει πολλά.

 

 

Suzuki Swift 1.3 DDiS

Εάν ψάχνεις ένα σουπερμίνι που να ανταποκρίνεται σε ό,τι κι εάν του ζητήσεις, έχεις αρκετούς λόγους να γλυκοκοιτάζεις το Swift. Στην προκειμένη περίπτωση οι 75 πετρελαιοκίνητοι ίπποι το μεταμορφώνουν σε έναν πρωταθλητή οικονομίας ιδανικό για όποιον καλύπτει πάνω από 20.000 km ετησίως ανεξάρτητα από το περιβάλλον κίνησης. Η υπερτροφοδοτούμενη ροπή καταφέρνει να κρύψει επαρκώς -σε αστικές συνθήκες- την έλλειψη μεγάλης ισχύος και το κάνει μια πρόταση αξιώσεων με πολύ λογική τιμή.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...