Formula 1 Video: TOP 10 Νίκες εντός έδρας

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα ενός πιλότου της Formula 1 είναι η νίκη στον αγώνα της πατρίδας του. Ακολουθούν οι δέκα κορυφαίες

  • -
  • -

Το επίσημο κανάλι της Formula 1 στο Youtube εξακολουθεί να μας ταξιδεύει στο χρόνο και να μας παρουσιάζει μοναδικές ιστορίες από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτή τη φορά οι δέκα καλύτερες στιγμές αφορούν τις εντός έδρας νίκες πιλότων. Για κάθε οδηγό η επικράτηση στον αγώνα της πατρίδας του, μπροστά στους συμπατριώτες του είναι ιδιαίτερη και μοναδική. Και στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι αυτή που θυμούνται μέχρι και σήμερα. Όπως ο Αlain Prost που το 1981 σημείωσε στο Γαλλικό Grand Prix την παρθενική νίκη της καριέρας του. Αλλά και αντίστροφα ο Felipe Massa, ο οποίος στο Ιnterlagos το 2008 ανέβηκε για τελευταία φορά στην καριέρα του στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.  

Βέβαια, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η νίκη ήρθε ενάντια σε όλα τα προγνωστικά και έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα βουνό προβλήματα! Κάτι που έζησε ο Niki Lauda το 1984 στο αυστριακό GP, όταν και κατάφερε να κερδίσει με την McLaren έχοντας μόνο την 3η και 5η σχέση στο κιβώτιο του μονοθεσίου του. Αλλά και η επική εμφάνιση του Ayrton Senna στη Βραζιλία το 1991, όταν επικράτησε με πρόβλημα στο κιβώτιο και με μόνο την 6η στο κιβώτιο και στο βάθρο δεν μπορούσε να σηκώσει το κύπελο του νικητή από την υπερπροσπάθεια. Δείτε το παραπάνω βίντεο, αξίζει!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...