Στην… πρίζα η παραγωγή του Ampera

Το ηλεκτρικό Opel σε στάδιο προ-παραγωγής

  • -
  • -

Το πρώτο Ampera προ-παραγωγής πέρασε από τη γραμμή συναρμολόγησης των εγκαταστάσεων της GM στο Warren (Michigan) στις 23 Απριλίου. Το ηλεκτρικό μοντέλο της Opel, που ουσιαστικά πρόκειται για το alter ego του Chevrolet Volt, είναι πργραμματισμένο να μπει σε κανονική παραγωγή στα τέλη του 2011.

Όπως όλα τα μοντέλα προ-παραγωγής όμως, έτσι και το συγκεκριμένο Ampera δεν θα έχει μακρύ, ούτε ανθόσπαρτο βίο. Τόσο αυτό όσο και τα υπόλοιπα που θα κατασκευαστούν τους επόμενους μήνες θα χρησιμοποιηθούν σε σκληρές δοκιμές εξέλιξης σε Ευρώπη και Αμερική, προσφέροντας πολύτιμα δεδομένα στους μηχανικούς της Opel για τις τελικές ρυθμίσεις (σε ηλεκτρονικά, ανάρτηση κλπ). Μάλιστα, τα πιο… άτυχα από αυτά τα Ampera θα πάρουν μέρος σε crash test.

«Είμαστε εντός των προθεσμιών που έχουμε θέσει για την παραγωγή του Ampera το οποίο αναμένεται στις Ευρωπαϊκές αγορές του χρόνου» δήλωσε ο Andrew Farah, Επικεφαλής Μηχανικός του ηλεκτρικού μοντέλου.

Το ηλεκτρικό οικογενειακό σεντάν της Opel μπορεί να κινηθεί μέχρι 60 km αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του. Για μεγαλύτερες αποστάσεις, όταν η μπαταρία του αποφορτιστεί ενεργοποιείται ένας συμβατικός κινητήρας εσωτερικής καύσης, ο οποίος λειτουργεί ως γεννήτρια και φορτίζει τη μπαταρία, προσφέροντας έτσι συνολική αυτονομία μεγαλύτερη των 500 km. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από μία κοινή οικιακή πρίζα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...