NISSAN MICRA. Xtra Power.

Το Nissan Micra ενισχύει το δυναμικό του χαρακτήρα με δύο ολοκαίνουριους τούρμπο κινητήρες 1.000 κυβικών 100 και 117 ίππων, αναβαθμισμένο infotainment και ένα νέο αυτόματο κιβώτιο Xtronic

  • -
  • -

Το Nissan MICRA ξεχωρίζει με την δυναμική του εμφάνιση, τον πλούσιο εξοπλισμό και το υψηλό επίπεδο άνεσης και ασφάλειας που προσφέρει. Τώρα, ενισχύει τη γκάμα του με ακόμη περισσότερη δύναμη και τεχνολογία. Κάτω από το αιχμηρό καπό του MICRA παίρνουν θέση δύο ολοκαίνουριοι 3κύλινδροι τούρμπο βενζινοκινητήρες του 1.0 λίτρου που ενσωματώνουν παγκόσμιες πρωτιές, όπως η επίστρωση plasma αντί χιτωνίων στους κυλίνδρους, τεχνολογία που προέρχεται από το μοτέρ του εκρηκτικού Nissan GT-R και αποτελεί καινοτομία για 1.000άρη κινητήρα.

Ο 1.0 IG-T των 100 ίππων αντικαθιστά το βενζινοκίνητο σύνολο 0.9 lt των 90 PS και είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τους νέους, αυστηρότερους κανονισμούς ρύπων Euro6d-Temp. Το όφελος για τον οδηγό είναι μεγάλο, τόσο σε απόδοση όσο και σε οικονομία.

 

Ο νέος κινητήρας προσφέρει μεγαλύτερη ισχύ (+10 PS) και ροπή (+20 Nm) σε όλο το εύρος στροφών, αλλά και χαμηλότερες εκπομπές CO2 (έως -15 g/km) και κατανάλωση καυσίμου (-0,6 έως -0,7 lt/100 km, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού). Σημαντική βελτίωση υπάρχει όμως και στην λειτουργία, με πιο άμεση απόκριση και ταχύτερες επιταχύνσεις. Ενδεικτικά, το νέο MICRA 1.0 IG-T 100 PS επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε μόλις 10,9 sec!

Ακόμη πιο δυναμικές επιδόσεις προσφέρει ο 1.0 DIG-T των 117 ίππων που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ολοκληρώνει το 0-100 km/h σε 9,9 sec και επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 195 km/h. Επίσης σημαντικό: η μέγιστη ροπή σε λειτουργία overboost φτάνει τα 200 Nm! Η ισχυρότερη έκδοση του MICRA ωστόσο δεν είναι απλά πιο γρήγορη. Εστιάζει στον σπορ χαρακτήρα με το πιο “κοφτερό” τιμόνι και την ανάρτηση που είναι χαμηλότερη (-10mm) και έχει αναθεωρημένες ρυθμίσεις. Αλλαγές που κάνουν το αυτοκίνητο αισθητά πιο ευέλικτο και διασκεδαστικό στην οδήγηση.

 

Οι δύο νέοι κινητήρες πλαισιώνουν την γκάμα του μοντέλου, σε συνδυασμό με τον γνωστό πετρελαιοκινητήρα των 1.5 λίτρων και 90 PS και τον ατμοσφαιρικό 1.000άρη βενζίνης ισχύος 71 PS. Ειδικά ο IG-T 100 PS, σύντομα θα είναι διαθέσιμος και με ένα νέο, αυτόματο κιβώτιο Xtronic. Είναι η πρώτη φορά που το νέο MICRA, από το λανσάρισμά του, διατίθεται με αυτόματο κιβώτιο.

Το Xtronic είναι μια προηγμένη μονάδα συνεχούς μεταβαλλόμενης μετάδοσης (CVT) και διακρίνεται για την τεχνολογία D-step, η οποία εξασφαλίζει πιο ομαλή παροχή ισχύος, ταχύτερα downshifts (κατεβάσματα), καλύτερη οικονομία καυσίμου και πιο ευχάριστη εμπειρία οδήγησης, σε σύγκριση με ένα συμβατικό CVT. Με το κιβώτιο Xtronic, το MICRA είναι το τέλειο αυτοκίνητο για καθημερινή μετακίνηση στην πόλη, καθιστώντας την οδήγηση πολύ εύκολη και χαλαρωτική.

 

Αναβάθμιση γνώρισε και το εσωτερικό του Nissan MICRA, με νέο σύστημα infotainment NissanConnect. Διαθέτει οθόνη αφής 7’’, πρωτόκολλα σύνδεσης Apple CarPlay και Android Auto, δυνατότητα προσαρμογής της απεικόνισης των λειτουργιών στην οθόνη και έλεγχο με φωνητικές εντολές. Και με την εφαρμογή Door to Door Navigation, μπορείς να αναζητήσεις τον προορισμό σου όταν είσαι ακόμη στο σπίτι ή στο γραφείο και να στείλεις τα δεδομένα στο MICRA, έτσι ώστε η πλοήγηση να αρχίσει αυτόματα μόλις ξεκινήσεις την οδήγηση. Επανασχεδιασμένη είναι και η κεντρική οθόνη στον πίνακα οργάνων, έτσι ώστε να εμφανίζει πρόσθετες πληροφορίες τηλεφωνικών κλήσεων ή μηνυμάτων SMS, καθώς και ενδείξεις του συστήματος πλοήγησης.

Η premium αισθητική και η υψηλή ποιότητα παραμένουν δυνατά σημεία της καμπίνας, μαζί με τους μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (πορτμπαγκάζ 300 λίτρων). Ενισχυμένη είναι και η ηχομόνωση, ενώ οι λάτρεις της μουσικής θα ενθουσιαστούν με το ηχοσύστημα BOSE Personal, με ηχεία ενσωματωμένα στο προσκέφαλο του οδηγού που τον θέτουν στο επίκεντρο μιας μοναδικής ακουστικής εμπειρίας.

 

Η προηγμένη τεχνολογία παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας του MICRA. Πολλά από τα συστήματα που διαθέτει συναντώνται σε πιο ακριβά μοντέλα, όπως η Έξυπνη Παρέμβαση Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας, το Έξυπνο Σύστημα Πέδησης με Αναγνώριση Πεζών, το Σύστημα Αναγνώρισης Οδικών Σημάτων, το Σύστημα Υποβοήθησης Μεγάλης Σκάλας Φώτων, αλλά και το Σύστημα Έξυπνης Πανοραμικής Θέασης.

Το Nissan MICRA με τους νέους τούρμπο κινητήρες του 1.0 λίτρου εξασφαλίζει τον καλύτερο συνδυασμό επιδόσεων και απόδοσης, διατηρώντας το κόστος λειτουργίας στο ελάχιστο. Εξοπλίζεται με τεχνολογίες που αναβαθμίζουν την άνεση και την ασφάλεια και μπορεί να γίνει δικό σου πολύ εύκολα, με τιμή που ξεκινά από 12.690 € για την ατμοσφαιρική έκδοση 1.0 71 PS, από 14.290 € για το MICRA 1.0 IG-T 100 PS και 15.890 € για το κορυφαίο MICRA 1.0 DIG-T 117 PS. Μάθε περισσότερα για το Nissan MICRA στο www.nissan.gr.