ΝΕΟ SUZUKI JIMNY. ΗΡΘΕ!

Πρωταγωνιστής στην κατηγορία 4x4 εδώ και πέντε δεκαετίες σχεδόν, το Jimny αποκτά μοναδικό στυλ και σύγχρονες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας, ενισχύοντας παράλληλα τον αυθεντικό off-road χαρακτήρα του. Κάν’ το δικό σου με τιμή από 16.270 €

  • -
  • -

Κόντρα στη νέα μόδα των crossover που φοβούνται να λασπώσουν τα μαρσπιέ τους, το Suzuki JIMNY επιμένει να αναζητά την περιπέτεια και παραμένει πιστό στην αρχική του φιλοσοφία. Κουβαλά από το 1970 την κληρονομιά ενός μικρού, ελαφρού, αυθεντικού εκτός δρόμου οχήματος και αποτελεί ορόσημο για τους φίλους της τετρακίνησης. Το ολοκαίνουριο JIMNY 4ης γενιάς ανοίγει μια νέα σελίδα στην μακρόχρονη ιστορία του μοντέλου. Καινοτομεί, ξεχωρίζει και συναρπάζει περισσότερο από ποτέ με κάθε του λεπτομέρεια, από τις εκτός δρόμου δυνατότητες έως τον σχεδιασμό και τις προηγμένες τεχνολογίες άνεσης και ασφαλείας.

Η διάθεση για εξερεύνηση αποτυπώνεται μοναδικά στην εμφάνιση του νέου JIMNY. Το τετράγωνο σχήμα μου παραπέμπει στο ένδοξο παρελθόν ενώ παράλληλα ωφελεί την ορατότητα, κάτι που εκτιμάς ιδιαίτερα στην εκτός δρόμου οδήγηση.



Αντίστοιχα, στο κομψό, minimal και πρακτικό εσωτερικό δεν υπάρχει τίποτα που να σου αποσπά την προσοχή από το δρόμο. Τα χειριστήρια είναι εργονομικά τοποθετημένα, ο πίνακας οργάνων είναι πλήρης ενδείξεων και η εύχρηστη οθόνη αφής 7’’ στο ταμπλό φροντίζει για ψυχαγωγία, συνδεσιμότητα και πλοήγηση. Επίσης σημαντικό: η καμπίνα είναι τώρα πιο ευρύχωρη για τέσσερις ενήλικες, ειδικά στο διαθέσιμο πλάτος, για να μπορείς να συνοδεύεσαι από την παρέα σου στις εντός ή εκτός δρόμου εξορμήσεις σου.

Και αν θες να μεταφέρεις ογκώδη αντικείμενα ή τον αγαπημένο σου τετράποδο φίλο, τα πίσω διαιρούμενα (50/50) καθίσματα αναδιπλώνονται πλήρως απελευθερώνοντας ένα μεγάλο χώρο έως 830 λίτρα, επενδυμένο με ανθεκτικό πλαστικό που φθείρεται δύσκολα και καθαρίζει πανεύκολα. Επιπλέον, τα εμπρός καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν εντελώς και να ενωθούν με τα πίσω για να δημιουργήσουν δύο μικρά κρεβάτια ή χώρο φόρτωσης για μακριά αντικείμενα.



Το νέο JIMNY παραμένει το απόλυτο εκτός δρόμου όχημα. Χωρίς όμως να συμβιβάζεται στην άσφαλτο. Η αναθεωρημένη ανάρτηση προσφέρει υψηλό επίπεδο άνεσης και ασφαλέστατη οδική συμπεριφορά, ενώ ο νέος κινητήρας 1,5 λίτρων συνδυάζει ροπάτη λειτουργία και κορυφαία οικονομία καυσίμου (μέση κατανάλωση: 6,8 lt/100 km). Συνεργάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων ή εναλλακτικά με αυτόματο 4 σχέσεων. Σημείο υπεροχής είναι και το επίπεδο ασφαλείας που έχει αναβαθμιστεί χάρη στο πακέτο τεχνολογιών SUZUKI SAFETY SUPPORT, με συστήματα όπως το αυτόματο φρενάρισμα (Dual Sensor Brake Support), η ειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας (Lane Departure Warning) και η αναγνώριση οδικών σημάτων (Traffic Sign Recognition).
Εκτός δρόμου, το νέο JIMNY ξεδιπλώνει το περιπετειώδες DNA του. Ξεπερνά με ευκολία εμπόδια στα οποία πολύ ακριβότερα τετρακίνητα ιδρώνουν για να ανταπεξέλθουν. Δεν έχεις παρά να ρίξεις στο στίβο μάχης την τετρακίνηση ALLGRIP PRO (4H), τις κοντές βοηθητικές σχέσεις (4L), τα συστήματα Hill hold control και Hill descent control και να εμπιστευτείς το στιβαρό πλαίσιο τύπου σκάλας για να φτάσεις μακριά, πολύ μακριά.



Οι κόμπακτ διαστάσεις, οι κοντοί πρόβολοι, το μικρό βάρος (1.090 kg), η μεγάλη απόσταση από το έδαφος (210 mm) και η ελευθερία άρθρωσης της ανάρτησης (άκαμπτοι άξονες) καθιστούν το JIMNY ατρόμητο σε χώμα, λάσπη, άμμο ή βράχια. Σύμμαχοί σου είναι και οι μεγάλες γωνίες προσέγγισης, προσπέλασης και διαφυγής που φτάνουν τις 37, 28 και 49 μοίρες αντίστοιχα, καθώς και η παροιμιώδης αντοχή που συνοδεύει κάθε Suzuki.

Το νέο Suzuki JIMNY δίνει συνέχεια σε μια ιδιαίτερα πετυχημένη ιστορία σχεδόν 50 χρόνων. Με ασύγκριτες εκτός δρόμου επιδόσεις, πολιτισμένο χαρακτήρα στην καθημερινή χρήση, οικονομικό 1.500άρη κινητήρα, σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας και πλούσιο εξοπλισμό ακόμη και στη βασική έκδοση GL, θα σε ενθουσιάσει από την πρώτη στιγμή. Είναι ένα ασυμβίβαστο πνεύμα που δεν γνωρίζει σύνορα. Κάν’ το τώρα δικό σου με εξαιρετικά ελκυστική τιμή από € 16.270 και ζήσε την αληθινή περιπέτεια σε κάθε είδους τερέν.