Έτσι θα σταθμεύουν μόνα τους στα μεγάλα πάρκινγκ (vid)

Η Mercedes-Benz συνεργάζεται με την Bosch για να δημιουργήσουν το πάρκινγκ του μέλλοντος

  • -
  • -

Κομμάτι της αυτόνομης οδήγησης, η εύρεση κενής θέσης στάθμευσης θα είναι μία διαδικασία που θα γίνεται στο μέλλον χωρίς την εμπλοκή του οδηγού. Ιδίως στα πολυώροφα πάρκινγκ των εμπορικών κέντρων, οδηγοί και επιβάτες θα γλιτώνουν από το άγχος και θα κερδίζουν πολύτιμο χρόνο για τα ψώνια ή τη διασκέδασή τους.

Η Mercedes-Benz παρουσιάζει τη διαδικασία στο χώρο στάθμευσης του μουσείου της, στη Στουτγάρδη. Σε συνεργασία με τη Bosch, η οποία παρείχε τον εξοπλισμό των υποδομών (αισθητήρες στο χώρο κλπ), η γερμανική μάρκα μας δείχνει πως είναι εφικτή η αυτόνομη κίνηση του οχήματος μέχρι την ελεύθερη θέση στάθμευσης. Αλλά και η αντίστροφη διαδικασία, όταν δηλαδή με το πάτημα ενός κουμπιού στο smartphone, το αυτοκίνητο θα επιστρέφει στο σημείο όπου βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του.

Αφού περάσει η αναγκαία περίοδος δοκιμών, το αυτόνομο παρκάρισμα θα εφαρμοστεί στο μουσείο της Mercedes-Benz από το 2018. Έτσι οι επισκέπτες θα διαπιστώσουν ότι το «μέλλον» είναι εδώ.

Κερδισμένοι δεν θα είναι μόνο οι οδηγοί, αλλά και οι διαχειριστές πολυώροφων χώρων στάθμευσης, καθώς θα μπορούν να χωρέσουν 20% περισσότερα αυτοκίνητα.